top of page
Blackberry and Lemon Detox

Een gezonde levensstijl

Het Balance Programma, een gezonde totaalaanpak met elke dag recepten en een boodschappenlijstje. Nooit meer zorgen maken over wat je nu weeral moet klaarmaken.

 

DIETEN IS ZO JAREN 90

Eigenlijk zijn wij niet zo'n fan van diëten. Elk seizoen is er wel een nieuwe wonderformule die een snel en onrealistisch droomreslultaat belooft. Daarbij ligt de focus haast nooit op puur en gezond leren eten maar wel op hoeveel gewicht en hoeveel centimeters je wel kwijt bent.

HET SLANKHEIDSIDEAAL VOORBIJ

Een goede gezondheid komt bij Anouschka's Gezondheidshuis op de eerste plaats. Los van eshetische overwegingen, kan overgewicht nu eenmaal gezondheidsrisico's meebrengen. We pakken niet graag uit met foto's van zotte transformaties, alhoewel dit erg aanlokkelijk is. Wij streven niet naar een perfect lichaam maar naar een lichaam dat gezond is en waar jij jezelf goed in voelt.

We streven naar de beste versie van jezelf.

SNELLE START EN LANGETERMIJNVISIE

Een evenwichtig totaalconcept dat klassieke princiepes combineert met nieuwe inzichten. Een programma opgebouwd rond een gezonde levenstijl. Met pure, onbewerkte voeding in een glansrol en veel aandacht voor meer beweging en een goede nachtrust. Om je snel en vlot op weg te zetten, gebruiken we een breed gamma no-nonsens premium producten ter ondersteuning van een sterk lichaam en een stralende huid.

WIE GEEN GEWICHTSPROBLEMEN HEEFT HEEFT MAKKELIJK PRATEN

Uiteraard geloven wij dat gezonder eten en meer bewegen bijdragen tot gewichtscontrole. Alleen weten wij ook dat iedereen anders is. Daarom hebben wij verschillende programma's ontwikkeld zodat jij altijd wel de juiste manier vindt die bij jou past. Ons RainPharma Balance traject geet je een duwtje in de rug om de eerste moeilijke stappen te zetten. Een snelle start motiveert om door te gaan, daar is toch niets mis mee?

​​​Het Balance Program bestaat al ruim 10 jaar. Tien jaar geleden waren proteïnediëten razend populair in België en Nederland. Met een klassiek proteïnedieet kan je heel veel gewicht verliezen op korte termijn. En toegegeven, voor mensen die kampen met overgewicht en beslissen dat ze die overtollige kilo's achter zich willen laten, is dat een fijn gegeven.

Bij RainPharma stelden zich daar wel bepaalde vragen bij. Kan het wel gezond zijn als je enkel maar 'nep-voeding' eet? Enkel shakes en enkel dieetrepen? En wat ga je dan doen als het dieet voorbij is. Grijp je dan gewoon terug naar een koffie en een croissant? Wat heb je dan geleerd? Het is wel comfortabel... maar is het niet zo dat geweldige resultaten nooit ontstaan vanuit comfortzones?

En wat met al die moeilijk verteerbare eiwitten in dat soort producten, bijvoorbeeld caseïne en gluten, wat geeft dat op langere termijn?

GEZOND EN LEKKER

Het Balance traject is veel meer dan een dieet. Eigenlijk noemen wij het liever een gezonde levensstijl. Het middel en het einddoel van het programma is een gezond-en evenwichtig eetpatroon. En dat kan ook heel erg lekker zijn!

Tijdens die traject gaan we samen aan de slag met pure en onbewerkte voeding. Groenten spelen zowel 's middags als 's avonds de hoofdrol op je bord. Grillen, roosteren, bakken, opvullen, stomen, roken, koken... de mogelijkheden zijn eindeloos. Met verse kruiden en specerijen breng je alles heerlijk op smaak. Een stukje vis, vlees of een vegatatisch alternatief maakt het feest voor je smaakpapillen compleet.

Heb je nood aan inspiratie? We bundelden een aantal gerechten in een handig receptenboekje en we helpen je op weg met handig tips.

 

Bij RainPharma zijn ze net zo eigenzinnig als wij. Daarom  zochten ze dus een compromis. Ze hielden de goede dingen van het proteïnedieet (tegenwoordig noemt men dat een keto-dieet) maar bleven ver weg van een foutieve beeldvorming enerzijds en een gek voedingspatroon met reepjes en koekjes, dieetchips anderzijds. Typisch RainPharma dus.

 

Zo ontwikkelden ze de RainPharma shakes. De meest kwalitatieve eiwitten, zonder caseïne en gluten, zonder bewaarmiddelen en kunstmatige kleurstoffen. Sommige zonder zoetstof of met stevia, andere met zoetstof om een brugje te kunnen maken. We kunnen iemand niet meteen alles afpakken, we willen ook realistisch blijven.

Ze kozen ervoor om van dag 1 in te zetten op echte, pure, onbeperkte voeding en niet enkele weken puur te shaken.

 

Shakes zijn geen vervangmaaltijden. Je maaltijd zijn je overtollige vetten en de grote hoop groenten en andere pure voeding. Om het keto-proces op gang te brengen moesten we wel koolhydraten schrappen, zoals fruit bijvoorbeeld. Maar goed, dat is nu eenmaal hoe het natuurlijke biochemisch proces in ons lichaam werkt.

 

De eiwitten dienen dus om de spiermassa te beschermen en mensen dus te behoeden voor een jojo-effect. De supplementen vormen ook een enorme meerwaarde.

 

STAP 1 - Gratis en vrijblijvend intake 25 min

 

Je krijgt een vragenlijst die je moet invullen en we hebben een kort gesprek over je gezondheidsproblemen. Na de vragenlijst en de intake adviseer ik je wel traject het beste voor jou als individu is. Wil je graag meer weten?

 

STAP 2 - Grondige Anamnese

 

Je krijgt een vragenlijst die je heel grondig gaat invullen.

Aan de hand van deze antwoorden wordt er een analyse gemaakt. Eenmalige kostprijs €65 die sowieso in mindering wordt gebracht als je beslist om te starten.

​MOGELIJKHEID 1 : Geen gezondheidsproblemen

Je start met het programma. En koopt je startersbox aan. Kostprijs €630

Inhoud startersbox

 • 5 potten RainShakes 510 gram, de smaken mag je zelf kiezen

 • 16 zakjes met verschillende smaken

 • De nodige voedingssupplementen 

 • Een pot Fiber Powder

 • twee shake bekers

 • Een voedingsmiddelentabel 

 • Een receptenboekje 

 • Een persoonlijk dossier 

 • Een handleiding

 • De begleiding is inclusief

 • Optioneel mijn app met elke dag gerechten en boodschappenlijstje
  met een korting van €234 (korting van €150 *normale prijs voor 12 weken is €384)

 

 

MOGELIJKHEID 2 : Gezondheidsproblemen

 

We bespreken de mogelijkheden indien gewenst. Indien je enkel puur wil afslanken dan nemen we geen verdere stappen.

STAP 1 - Afslankfase

 

De eerste fase duurt max 12 weken. We zullen werken met echte voeding als groenten, vlees, vis en eieren in combinatie met proteïne shakes. Rijst, brood en pasta sluiten we sowieso uit in de eerste fase van het traject. Maar het is veel meer dan dit alleen. Het is de combinaties die je uiteindelijk maakt die je in deze fase doen slagen.

STAP 2 - Verzilveringsfase

 

De tweede fase duurt sowieso 9 weken. Nu mag je zelfs weer alles eten (of toch bijna alles)

STAP 3- Verzilveringsfase

 

In fase drie veranderen we je RainPharma-dieetschema in enkele eenvoudige regeltjes die je makkelijk kunt toepassen om op gewicht te blijven. We laten je niet los en je komt nog elke maand op een weegmoment zodat we je kunnen opvolgen. Die langetermijnvisie zorgt ervoor dat je 99% kans hebt om te slagen.

Tijdens deze 3 fases blijf ik je begleiden. Je koopt je supplementen en shakes tijdig aan en zo blijft de begeleiding ook gratis.

Je gaat aan de slag met alle tools die we je aanbieden
Je volgt nauwgezet onze adviezen op en komt naar elk consult

Je neemt de nodige supplementen die wordt voorgeschreven

Je gaat aan de hand van informatiemomenten en e-mails leren gezonder winkelen, koken, eten en drinken.

Je wordt doorheen het traject nauw begeleid bij al jouw voedingsvragen en gezondheidsproblemen.

Wat kan je verwachten van dit traject?

 • Je probleem wordt aan de bron aangepakt zodat het niet telkens opnieuw terugkomt

 • Je lichaam wordt helemaal gereinigd op een verantwoorde en gezonde manier.

 • Je zal een nieuwe manier van eten aanleren, zodat je dit kan doortrekken voor de rest van je leven. 

 • Je huid zal stralen en je zal er jonger uitzien.

 • Je huidproblemen zoals acne, psoriasis en eczeem zullen verminderen of zelfs verdwijnen.

 • Je zal meer zelfvertrouwen voelen.

 • Je zal meer complimenten krijgen.

 • Je zal vrolijker in het leven staan

 • Je zal de kilo's die zijn blijven hangen, verliezen.  

 • Je zal beter slapen.

Hoe werkt het?

Je belt me op of komt langs in de winkel voor een kort gesprek. Indien je dat wenst maken we een afspraak voor een 1ste consult

Gedurende deze periode (en lang nadien) begeleid ik jou doorheen het traject via livesessies of zoom-vergaderingen met de groep, persoonlijk live-afspraken en e-mails. Zo krijg je onder andere meer informatie over het traject, je leert wat je best wel en niet kan eten, je ontdekt meer over vegan food en bio eten, je leert etiketten lezen en je ontdekt de wereld van mealpreppen. Elk traject start en eindigt met een body scan, zodat we de waarden van je lichaam goed kennen en zien veranderen.

Wat heb je nodig en hoeveel kost het?

Zie voor meer informatie bovenaan of laat een traject op maat maken.

Wat onze deelnemers zeggen

3 weken geleden ben ik gestart omdat ik, nadat ik covid19 positief ben geweest (inclusief ziekenhuisopname, voor extra opvolging gezien mijn longproblematie en toediening zuurstof), mijn lichaam de nodige ingrediënten en basis wou geven om mijn herstel te kunnen optimaliseren. Behalve mijn longproblematiek ondervind ik ook darmklachten en ben ik gevoelig aan ontstekingen (scheenbeenvliesontsteking, tenniselleboog, slijmbeursinfectie pols, tandvlees zijn allemaal de revue gepasseerd - you name it, I have it. Gewichtsverlies was zeker niet mijn doel, maar eerlijk is eerlijk, heel erg leuk meegenomen natuurlijk.

Ik heb mij heel snel aan de leefwereld van Anouschka kunnen aanpassen en ben zelf ook overtuigd en creatief aan de slag gegaan. Wat de opvolging betreft, helemaal niets op aan te merken tenzij alleen maar LOF!

 

—  Sylvia

bottom of page