top of page

Mijn ganse jeugd heb ik altijd stevig gesport. Ik at gezond (alleszins, dat dacht ik toch). Toch had ik regelmatig last van migraineaanvallen. Ook de stoelgang ging niet zoals het zou moeten zijn. Dit bleek door een allergie aan geraffineerde suikers volgens een osteopaat. Ik liet onmiddellijk de suiker in mijn thee en de dagelijkse ijsjes met chocolade als dessert. De migraineaanvallen waren beduidend minder, maar niet weg.

 

Nooit heb ik moeten dieten, maar in december 2013 kreeg ik te horen dat ik borstkanker had. Na chemo, bestralingen en operatie (wegnemen van tumor en daarna preventief eiertakken) en een hoop cortisone, kwamen de kilo’s erbij. De menopauze heeft daar ook wat in meegespeeld.

 

Het werd tijd dat ik iets veranderde. Ik at in de week geen brood meer, omdat ik daar een opgeblazen gevoel van kreeg en at ‘s middags slaatjes. Het beterde even maar de goestingskes ’s avonds bleven (soms heel erg).

 

Toen ontdekte ik de via Anouschka het “Leef en eet ZONDER DIEET" en besloot ik om een keer te gaan luisteren naar een presentatie. Hier werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt, dat mijn gewicht niet overeenstemde met mijn leeftijd. Dit wou ik niet en gaf het programma een kans. Ik startte het programma en al snel had ik het gevoel meer energie te hebben.

 

In het begin is het inderdaad wat zoeken en uitproberen, maar nu is het al meer routine geworden. De eerste maand ging redelijk traag, ondanks mijn vele inspanningen. Ik zette toch door en besloot om opnieuw te starten van in het begin. En ja hoor, halverwege begon je effectief resultaat te zien aan mijn lichaam.

 

Tot nu toe geen migraineaanvallen, perfecte dagelijkse stoelgang, geen goestingskes in ongezonde zaken en vooral VEEL energie. Ik ben ook beduidend een aantal kilo’s kwijt op de juiste plaats en dat voelt Super!

 

Ik raad het iedereen aan in combinatie met yogirya, de perfecte match tussen stretching, kracht en uithouding.

 

Hoe heb ik het programma zelf ervaren? Wel. Het feit dat je blijvend controle hebt over wat je wel en niet mag eten en hoe dat je dingen moet combineren, vind ik de max. Alles noteren en dan daarop dagelijkse feedback krijgen, was voor mij ideaal. Dit gaf mij telkens weer een extra boost om door te gaan met datgene waar ik mee bezig was. Mezelf weer beter maken!

 

Ik hoop dat ik met deze recensie andere mensen kan aansporen om hetzelfde te doen. Ik wil dan ook bij deze Anouschka nog even in de bloemetjes zetten. Zij staat voortdurend voor iedereen klaar en geeft jou voortdurend aanmoedigingen en de kracht om verder te werken aan een gezond lichaam.

 

“Een gezonde geest in een gezond lichaam". Ik voel mij terug vrij in mijn hoofd! DANK JE WEL!

—  Inge

Acne... en nu?

​ ​Acne is een vervelende, niet besmettelijke huidaandoening. Gekenmerkt door een ontsteking van de talgklieren dat zich voornamelijk manifesteert in het gezicht en de nek. ​ In normale omstandigheden scheiden de talgklieren -die aan haarzakjes gehecht zijn - een vetachtige substantie af, die men sebum of talg noemt. Deze talg begeeft zich via het haarzakje naar de huid om deze zacht en soepel te houden. Als het haarzakje echter geblokkeerd is, kan de talg niet naar buiten. ​ De olie kan oxideren en een ontstekingsreactie veroorzaken, die op haar beurt witte bloedcellen aantrekt. Het resultaat is een zwart kopje, beter bekend als een mee-eter. Ondertussen beginnen de in de huid aanwezige bacteriën (Propionbacterium acnes) de vastzittende talg in het haarzakje af te breken. Dit veroorzaakt nog meer inflammatie, want de witte bloedcellen gaan nu de bacteriën aanvallen. In dit stadium begint zich pus te vormen en zien we een pukkeltje met een witte kop verschijnen. In een verder stadium kunnen ook puisten, cysten en abcessen ontstaan. ​ Er kunnen verschillende redenen zijn van acne. Het is heel belangrijk om de oorzaak aan te pakken samen met de juiste vezorging en voeding en indien nodig ook supplementen. ​ wat kunnen oorzaken zijn van deze huidproblemen? ​ Hieronder geef ik je graag enkele zaken door die mee kunnen bijdragen aan huidverbetering. ​ Het gebruik van cosmeticaCosmetica zijn producten voor de persoonlijke verzorging. Veel mensen denken direct aan make-up en parfum; cosmetica zijn echter niet alleen luxe-artikelen. Tandpasta, scheerschuim, shampoo en deodorant zijn ook cosmetica en onmisbaar voor onze dagelijkse verzorging. ​ Sommige cosmetica die bepaalde ingrediënten bevatten zijn hormoonverstorend, bevatten siliconen of bewaarmiddelen. Wil je hier graag meer over weten? Dan kan dat echt via één van onze workshops. Je kan zelf HIER inschrijven en zo houden we je steeds op de hoogte van deze workshops. ​ De grooste studie van het CDC (Nationaal rapport over menselijke blootstelling aan milieuchemicaliën) Deze studies tonen aan dat we teveel chemische/toxische stoffen in ons lichaam hebbren. ​ We ademen dit in en slagen dit op als onze huid niet goed beschermd is. Het wordt op deze manier getransporteerd door ons bloed en wordt daarna opgeslagen in onze organen. ​ Je kiest dus best voor jezelf en je gezin de veilige en natuurlijke producten zodat je zo weinig mogelijk wordt bloodgesteld aan deze vervuiling voor je lichaam. ​ ​ ​Om make-up te verwijderen gebruik idealiter producten op basis van natuurlijke plantaardige olie. ​

  1. ze lossen vuil, olie en make-up resten op een zachte manier op voor een zacht huidgevoel

  2. olie op basis van zoete amandelen, abrikozenpitten, druivenpitten, olijven, avocado

  3. na afspoelen, de huid steeds voeden met een goede vochtinbrengende lotion

​ Graag meer weten over onze gelaatsproducten of een verzorging? Boek dan HIER een afspraak in bij Ellen ​ Vitamine B5-tekorten en natuurlijke bronnen ​ Vitamine B5 is een wateroplosbare vitamine die onder meer kan worden teruggevonden in natuurlijke levensmiddelen zoals avocado, kalfslever, zonnebloemzaden, kastanjechampignons, yoghurt (biologisch en met levende fermenten) of onze kefir ​ ​​​ Maag & darmproblemen Heel vaak liggen maag-en darmproblemen aan de basis van huidproblemen. ​ 1. dat kan gaan van het niet voldoende produceren van maagzuur (na lange tijd maagzuurremmers in te nemen) 2. problemen met de darmen door slechte voeding (eten van veel suikers, foute vetten, gluten, teveel eten na elkaar) 3. na het nemen van medicatie (antibiotica, om je stoelgang op weg te helpen. 4. disbalans in de darmen (slechte bacteriën, parasieten, stress, candida...) ​ Heb jij last van je maag en/of darmen. Boek HIER dan zeker een intake gesprek bij ons. We helpen je graag naar een betere gezondheid en dus beter in je vel voelen; ​ Veel liefs ​ Anouschka ​ ​Unsubscribe | Update your profile | Groene Laan 14, Willebroek, Antwerp 2830

bottom of page