top of page

Mijn ganse jeugd heb ik altijd stevig gesport. Ik at gezond (alleszins, dat dacht ik toch). Toch had ik regelmatig last van migraineaanvallen. Ook de stoelgang ging niet zoals het zou moeten zijn. Dit bleek door een allergie aan geraffineerde suikers volgens een osteopaat. Ik liet onmiddellijk de suiker in mijn thee en de dagelijkse ijsjes met chocolade als dessert. De migraineaanvallen waren beduidend minder, maar niet weg.

 

Nooit heb ik moeten dieten, maar in december 2013 kreeg ik te horen dat ik borstkanker had. Na chemo, bestralingen en operatie (wegnemen van tumor en daarna preventief eiertakken) en een hoop cortisone, kwamen de kilo’s erbij. De menopauze heeft daar ook wat in meegespeeld.

 

Het werd tijd dat ik iets veranderde. Ik at in de week geen brood meer, omdat ik daar een opgeblazen gevoel van kreeg en at ‘s middags slaatjes. Het beterde even maar de goestingskes ’s avonds bleven (soms heel erg).

 

Toen ontdekte ik de via Anouschka het “Leef en eet ZONDER DIEET" en besloot ik om een keer te gaan luisteren naar een presentatie. Hier werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt, dat mijn gewicht niet overeenstemde met mijn leeftijd. Dit wou ik niet en gaf het programma een kans. Ik startte het programma en al snel had ik het gevoel meer energie te hebben.

 

In het begin is het inderdaad wat zoeken en uitproberen, maar nu is het al meer routine geworden. De eerste maand ging redelijk traag, ondanks mijn vele inspanningen. Ik zette toch door en besloot om opnieuw te starten van in het begin. En ja hoor, halverwege begon je effectief resultaat te zien aan mijn lichaam.

 

Tot nu toe geen migraineaanvallen, perfecte dagelijkse stoelgang, geen goestingskes in ongezonde zaken en vooral VEEL energie. Ik ben ook beduidend een aantal kilo’s kwijt op de juiste plaats en dat voelt Super!

 

Ik raad het iedereen aan in combinatie met yogirya, de perfecte match tussen stretching, kracht en uithouding.

 

Hoe heb ik het programma zelf ervaren? Wel. Het feit dat je blijvend controle hebt over wat je wel en niet mag eten en hoe dat je dingen moet combineren, vind ik de max. Alles noteren en dan daarop dagelijkse feedback krijgen, was voor mij ideaal. Dit gaf mij telkens weer een extra boost om door te gaan met datgene waar ik mee bezig was. Mezelf weer beter maken!

 

Ik hoop dat ik met deze recensie andere mensen kan aansporen om hetzelfde te doen. Ik wil dan ook bij deze Anouschka nog even in de bloemetjes zetten. Zij staat voortdurend voor iedereen klaar en geeft jou voortdurend aanmoedigingen en de kracht om verder te werken aan een gezond lichaam.

 

“Een gezonde geest in een gezond lichaam". Ik voel mij terug vrij in mijn hoofd! DANK JE WEL!

—  Inge

Het belang van natuurlijke ingrediënten en hoe wij je daarbij kunnen helpen je dit te leren zien.

Geraak jij er ook niet uit? Gebruik ik de juiste producten of niet? Wij helpen je echt vooruit. We leren je ingrediënten te lezen en zo te bepalen of je ze al dan niet in je lichaam wil laten komen. Lees zeker het artikel van Peter van Rainpharma. Zo ben je toch al op weg om de juiste keuze te maken.De reden voor veel mensen om over te stappen op RainPharma is vaak dat ze klassieke verzorgingsproducten niet (meer) kunnen verdragen. In de meeste gevallen heeft dat te maken met de irriterende chemicaliën die hierin gebruikt worden. Nochtans komen er meer en meer producten op de markt die claimen natuurlijk te zijn.


Er is echter heel wat onduidelijkheid rond wat "natuurlijk" precies betekent. Sommige merken drukken deze "natuurlijkheid" uit in een percentage, wat helaas niet veel betekent en zelfs misleidend kan zijn. Er zijn tegenwoordig zelfs apps waarmee je de barcode van een product scant en die je meteen kunnen zeggen voor hoeveel % een product "natuurlijk" is.In klassieke cosmetica is het gehalte water typisch heel hoog, vaak rond de 90%. Water is immers het goedkoopste ingrediënt dat je kan gebruiken, en bovendien natuurlijk. Als de resterende 10% van het product dan opgevuld wordt met acrylaten om een dikke crème te bekomen, minerale oliën voor een glad huidgevoel, agressieve bewaarmiddelen, kleurstoffen en parfum, heb je een product waarvan je kan zeggen dat het 90% natuurlijk is. Dit simpele voorbeeld toont duidelijk aan dat je niet eenvoudigweg in een percentage kan uitdrukken hoe natuurlijk een product is.


De beste manier om deze verschillen te doorprikken is door cosmetische ingrediëntenlijsten te leren lezen. Eens je weet welke types verbindingen waarvoor gebruikt worden, kan je heel snel zien welke producten echt volledig natuurlijk zijn. En dat zijn er echt niet veel. Bij RainPharma doen we het anders. Reeds sinds ons ontstaan, vóór de grote hype van natuurlijke huidverzorging op gang kwam, leven we strikt onze filosofie na om enkel natuurlijke ingrediënten te gebruiken. We doen dit dus proactief, omdat we geloven dat deze aanpak de beste is, niet simpelweg omdat de markt er nu om vraagt.Een andere claim om mee op te letten is "biologisch". De term biologisch verwijst meestal naar een biolabel. Er zijn verschillende biolabels in omloop en hier moet doorgaans ook voor betaald worden. Bovendien is de inhoud van deze labels ook niet altijd even transparant en duidelijk voor de consument. Daarom investeren we dit geld liever in de kwaliteit van onze producten.De term organisch is zo mogelijk nog verwarrender. Gevoelsmatig associeer je deze term met organische landbouw, maar de echte definitie is de volgende: een organische verbinding of organische stof is een chemische verbinding die op moleculair niveau minstens één koolstof- en één waterstofatoom bevat. Dit is van toepassing op minerale oliën, acrylaten, parabenen, siliconen, etc...


Bij RainPharma houden we het liever simpel en puur. Daarom zijn onze producten volledig gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zo geconcentreerd mogelijk, en voeren we zelf controle uit op de herkomst van onze ingrediënten. We zijn ervan overtuigd dat dit het beste is voor ons, onze klanten en de planeet.


Samen halen we het beste uit de RainPharma producten!

PeterProduct Research & Development

bottom of page