top of page

Mijn 2 weken suiker analyse... dag 3 Hoe koffie mijn bloedsuikerspiegel beïnvloedt


Zoals ik in de vorige blog zei, wil ik echt alles testen wat er te testen valt. Alleen zo kan ik een beeld vormen van wat er al dan niet goed is voor mijn lichaam. We zijn allemaal anders dus ons lichaam reageert ook vaak anders.


Er gaat weinig boven een lekkere kop koffie in de ochtend. Niet alleen de geur van verse koffie doet je watertanden, voor sommigen is dit zwarte goud het beste middel om wakker te worden. Maar wat doet het precies met je lichaam? En is het nu wel of niet goed voor ons.


Ik ga op verschillende momenten testen welk effect de tas koffie heeft op mijn bloedsuikerspiegel. Als ik thuis koffie drink, dan zijn het altijd vers gemalen bonen en altijd met cocosdrink no sugar en ik gebruik ook geen suikers. Laten we eens kijken ....


Zoals je ziet op het etiket bevat de cocosmelk geen suikers en geen koolhydraten.


De koffiebonen bevatten ook 0% suiker en 0 caloriën....


Ook dat is dus geen trigger om de bloedsuikerspiegel te doen stijgen.


En dan nu de momenten ('s morgens, 's avonds, ' s middags en met of zonder de cocosmelk en thuis of op verplaatsing.

Ik werk vaak en de praktijk is thuis dus zal ik het daar sowieso ook testen maar evengoed als ik een lekkere caffé latté ga drinken of een flat white ga drinken... Hou mijn blog dus zeker in het oog want nadien komt mijn analyse!


Veel leesplezier!


Comments


bottom of page