top of page

Mijn ganse jeugd heb ik altijd stevig gesport. Ik at gezond (alleszins, dat dacht ik toch). Toch had ik regelmatig last van migraineaanvallen. Ook de stoelgang ging niet zoals het zou moeten zijn. Dit bleek door een allergie aan geraffineerde suikers volgens een osteopaat. Ik liet onmiddellijk de suiker in mijn thee en de dagelijkse ijsjes met chocolade als dessert. De migraineaanvallen waren beduidend minder, maar niet weg.

 

Nooit heb ik moeten dieten, maar in december 2013 kreeg ik te horen dat ik borstkanker had. Na chemo, bestralingen en operatie (wegnemen van tumor en daarna preventief eiertakken) en een hoop cortisone, kwamen de kilo’s erbij. De menopauze heeft daar ook wat in meegespeeld.

 

Het werd tijd dat ik iets veranderde. Ik at in de week geen brood meer, omdat ik daar een opgeblazen gevoel van kreeg en at ‘s middags slaatjes. Het beterde even maar de goestingskes ’s avonds bleven (soms heel erg).

 

Toen ontdekte ik de via Anouschka het “Leef en eet ZONDER DIEET" en besloot ik om een keer te gaan luisteren naar een presentatie. Hier werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt, dat mijn gewicht niet overeenstemde met mijn leeftijd. Dit wou ik niet en gaf het programma een kans. Ik startte het programma en al snel had ik het gevoel meer energie te hebben.

 

In het begin is het inderdaad wat zoeken en uitproberen, maar nu is het al meer routine geworden. De eerste maand ging redelijk traag, ondanks mijn vele inspanningen. Ik zette toch door en besloot om opnieuw te starten van in het begin. En ja hoor, halverwege begon je effectief resultaat te zien aan mijn lichaam.

 

Tot nu toe geen migraineaanvallen, perfecte dagelijkse stoelgang, geen goestingskes in ongezonde zaken en vooral VEEL energie. Ik ben ook beduidend een aantal kilo’s kwijt op de juiste plaats en dat voelt Super!

 

Ik raad het iedereen aan in combinatie met yogirya, de perfecte match tussen stretching, kracht en uithouding.

 

Hoe heb ik het programma zelf ervaren? Wel. Het feit dat je blijvend controle hebt over wat je wel en niet mag eten en hoe dat je dingen moet combineren, vind ik de max. Alles noteren en dan daarop dagelijkse feedback krijgen, was voor mij ideaal. Dit gaf mij telkens weer een extra boost om door te gaan met datgene waar ik mee bezig was. Mezelf weer beter maken!

 

Ik hoop dat ik met deze recensie andere mensen kan aansporen om hetzelfde te doen. Ik wil dan ook bij deze Anouschka nog even in de bloemetjes zetten. Zij staat voortdurend voor iedereen klaar en geeft jou voortdurend aanmoedigingen en de kracht om verder te werken aan een gezond lichaam.

 

“Een gezonde geest in een gezond lichaam". Ik voel mij terug vrij in mijn hoofd! DANK JE WEL!

—  Inge

Image by Anna Sullivan

Suiker Analyse

Waarom een suikeranalyse?

Elk lichaam is anders. Wat voor de ene persoon werkt, werkt daarom niet voor jou. Wil jij inzicht krijgen in de impact van jouw levensstijl op jouw lichaam en hoe we dit kunnen optimaliseren, dan kan een suikeranalyse enorm zinvol zijn. Dankzij de suikeranalyse gaan we o.a. meten:

  • hoe jouw lichaam reageert op wat je eet en drinkt (je maaltijden, tussendoortjes, maar ook alcohol, koffie, frisdrank, …): veroorzaakt het een hoge suikerspiegel en daarmee vetopslag, of zorg je door de juiste voeding in de juiste verhoudingen net voor vetverbranding?

  • wat de impact is van beweging op jouw lichaam: is het type van inspanning aangepast aan jouw doel (afslanken, spieropbouw, prestatie, …)? Op welk moment sport je best?

  • in hoeverre zorg je  momenteel voor de juiste brandstof voor eventuele sportieve prestaties of voldoende energie om je fysiek actieve job uit te oefenen?

Hoe verloopt deze analyse?

De analyse duurt in totaal 2 weken. Tijdens deze 2 weken hebben we 3 afspraken. Deze kunnen zowel in de praktijk in Willebroek, als online doorgaan.

In de eerste fase (week 1): krijg je de sensor geplaatst en ga je gewoon door met je dagelijkse bezigheden (voeding en beweging). Je verandert dus nog niets. Tijdens die eerste fase krijgen we een perfect beeld over hoe je suiker in je bloed momenteel reageert op voeding/beweging.

Na de eerste week staat er opnieuw een consult gepland, waarbij we samen overlopen hoe je suikerwaarden in het bloed zijn en welke de grootste aandachtspunten voor verbetering zijn. Hier ga je dan in fase 2 (week 2) mee aan de slag. Ik geef je een hele week door wat je wel en niet mag eten, hoe en wanneer je best kan bewegen om in

vetverbranding te gaan.

Na fase 2 hebben we opnieuw een consult waarbij we de verbeteringen in kaart brengen en indien nodig nog verder kijken waar we kunnen verbeteren. Je zal heel snel verschil merken en je krijgt alle tools zodat je dit alles  die kan doortrekken in je verdere leven.

We hebben een heel traject samengesteld zodat je exact weet hoe je te werk moet gaan en hoe je nadien 100% voordeel kan halen uit dit traject zodat je bewuster met je eten, drinken en gezondheid kan omgaan.

Contact

Like what you see? Get in touch to learn more.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
Thanks for submitting!
bottom of page