top of page

Mijn ganse jeugd heb ik altijd stevig gesport. Ik at gezond (alleszins, dat dacht ik toch). Toch had ik regelmatig last van migraineaanvallen. Ook de stoelgang ging niet zoals het zou moeten zijn. Dit bleek door een allergie aan geraffineerde suikers volgens een osteopaat. Ik liet onmiddellijk de suiker in mijn thee en de dagelijkse ijsjes met chocolade als dessert. De migraineaanvallen waren beduidend minder, maar niet weg.

 

Nooit heb ik moeten dieten, maar in december 2013 kreeg ik te horen dat ik borstkanker had. Na chemo, bestralingen en operatie (wegnemen van tumor en daarna preventief eiertakken) en een hoop cortisone, kwamen de kilo’s erbij. De menopauze heeft daar ook wat in meegespeeld.

 

Het werd tijd dat ik iets veranderde. Ik at in de week geen brood meer, omdat ik daar een opgeblazen gevoel van kreeg en at ‘s middags slaatjes. Het beterde even maar de goestingskes ’s avonds bleven (soms heel erg).

 

Toen ontdekte ik de via Anouschka het “Leef en eet ZONDER DIEET" en besloot ik om een keer te gaan luisteren naar een presentatie. Hier werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt, dat mijn gewicht niet overeenstemde met mijn leeftijd. Dit wou ik niet en gaf het programma een kans. Ik startte het programma en al snel had ik het gevoel meer energie te hebben.

 

In het begin is het inderdaad wat zoeken en uitproberen, maar nu is het al meer routine geworden. De eerste maand ging redelijk traag, ondanks mijn vele inspanningen. Ik zette toch door en besloot om opnieuw te starten van in het begin. En ja hoor, halverwege begon je effectief resultaat te zien aan mijn lichaam.

 

Tot nu toe geen migraineaanvallen, perfecte dagelijkse stoelgang, geen goestingskes in ongezonde zaken en vooral VEEL energie. Ik ben ook beduidend een aantal kilo’s kwijt op de juiste plaats en dat voelt Super!

 

Ik raad het iedereen aan in combinatie met yogirya, de perfecte match tussen stretching, kracht en uithouding.

 

Hoe heb ik het programma zelf ervaren? Wel. Het feit dat je blijvend controle hebt over wat je wel en niet mag eten en hoe dat je dingen moet combineren, vind ik de max. Alles noteren en dan daarop dagelijkse feedback krijgen, was voor mij ideaal. Dit gaf mij telkens weer een extra boost om door te gaan met datgene waar ik mee bezig was. Mezelf weer beter maken!

 

Ik hoop dat ik met deze recensie andere mensen kan aansporen om hetzelfde te doen. Ik wil dan ook bij deze Anouschka nog even in de bloemetjes zetten. Zij staat voortdurend voor iedereen klaar en geeft jou voortdurend aanmoedigingen en de kracht om verder te werken aan een gezond lichaam.

 

“Een gezonde geest in een gezond lichaam". Ik voel mij terug vrij in mijn hoofd! DANK JE WEL!

—  Inge

Anouschka Delcambe - Gezondheidshuisje
ANOUSCHKA DELCAMBE (1978) | FOODIE & GEPASSIONEERD DOOR GEZONDHEID

Het mooiste compliment? Iemand die zich goed voelt dankzij mijn begeleiding.

Mijn gezondheid was niet altijd optimaal. Ik had verschillende lichamelijke klachten en mijn arts stuurde mij naar diverse diëtisten en specialisten. Ik onderging allerlei onderzoeken en diëten, maar werd nooit op maat begeleid. Men keek meestal alleen naar het probleem zelf en niet naar het volledige gezondheidsplaatje.

Had ik destijds maar iemand die mij begeleidde, zoals ik mijn deelnemers wil begeleiden.

Uit frustratie begon ik zelf heel veel te lezen en te leren over gezondheidsproblemen en gaandeweg leerde ik welke verzorgingsproducten en voedingsmiddelen voor mij werkten en welke niet.

 

Ik voelde mij beter in mijn vel, zat vol energie en besliste om met al die kennis iets te doen; andere mensen gelukkig maken en hen beter in hun vel laten voelen. Zo ontstond stap voor stap het Gezondheidshuisje.

Elke dag bijleren

Ik volgde reeds heel wat opleidingen rond de orthomoleculaire (het nuttigen van natuurlijke voedingsstoffen en het vermijden van schadelijke stoffen) en epigenetische (epigenetica = studie rond wijzigingen in onze genen zonder dat er wijzigingen in de DNA-sequentie plaatsvinden) voedingswetenschap, maar ik vind het belangrijk om elke dag bij te leren.

 

Bij RainPharma begeleidt een klassiek geschoolde arts mij op de voet, zodat ik steeds op de hoogte ben van de verschillende samenstellingen van alle supplementen. Zo weet ik wie welke producten mag gebruiken en welke samenstellingen goed zijn of niet. Ik kan bij deze dokter ook steeds terecht met vragen over bepaalde gezondheidsproblemen.

 

Daarnaast ben ik in opleiding bij het Biochemisch Instituut voor Orthomoleculaire Kennis (BIOK) en volg ik allerlei cursussen rond yoga en psychologie. Ik wil mezelf elke dag verbeteren en mijn brein voortdurend voeden met nieuwe informatie, onderzoeken en wetenschappelijke bewijzen.

Healthy Shake

Begeleiding op maat 

Goed luisteren, is voor mij zeer belangrijk: met welk probleem zit iemand? Op basis hiervan, maak ik een begeleiding op maat en raad ik een aantal zaken aan. 

Mijn doel is om iedereen gezonder te maken en mijn kennis te delen met passie. Dat doe ik als coach, motivator en begeleider.

 

Ik hecht belang aan een nauwe opvolging. Klanten kunnen bij mij gewoon producten aankopen, maar ik haal ontzettend veel energie uit iemand op maat te helpen.

 

Ik sta voor betrokkenheid en doorzettingsvermogen. Iedereen start met veel enthousiasme, maar volhouden is soms een probleem. Daar help ik actief bij, persoonlijk, betrokken en op elk tempo.

Voeding, beweging, huidverbetering

Een mooi uiterlijk start aan de binnenkant, daarom werk ik in het Gezondheidshuisje zowel rond voeding, beweging als huidverbetering.

Ik ben al meer dan tien jaar stapelgek op HIIT (High Intensity Interval Training) en Bikram Yoga. In de verschillende lessen breng ik je graag naar een hoger niveau door elke keer het beste uit jezelf te halen.

 

Je kan me dagelijks in de keuken terugvinden om allerlei nieuwe gerechten uit te proberen en om lekkere en gezonde combinaties te maken. Op mijn eigen bord vind je vooral groenten of vegetarische alternatieven. Ik eet niet volledig vegan, maar toch vooral plant based.

Iedereen is welkom!

Wil je gezonder leven? Heb je lichamelijke klachten? Zoek je een oplossing voor een huidprobleem? Voel je je niet goed in je vel en wil je hieraan iets doen? Iedereen kan bij mij terecht.

Heb je nood aan een nieuwe levensstijl en een totaalaanpak waarbij je jezelf fitter, gezonder en beter zal voelen én toch lekker kan eten? Ik neem je graag bij de hand

Veel liefs, Anouschka

Wil je graag meer informatie? Lees mijn blog of abonneer je op de nieuwsbrief van het Gezondheidshuisje.

bottom of page