top of page

Wat onze deelnemers zeggen

Bekijk de ervaringenvideo's

— Bie

Na ettelijke jaren van gevecht met mijn gewicht en nooit een bevredigend resultaat te behalen, besloot ik het een laatste kans te geven met Anouschka van het Gezondheidshuisje.

Ik ben nooit echt slank geweest, eerder aan de mollige kant, thuis opgevoed met ‘kloeke’ kost en heel veel koekjes én weinig beweiging. Als jonge puber kreeg ik een groeischeut waardoor ik me even wel slank genoeg voelde, al duurde dat maar even.

Met de eerste bevalling (ondertussen 22 jaar geleden) kwam ik 25 kilo bij waarvan er amper 3-4 afgingen nadien.

Met de tweede bevalling (18 jaar geleden), kwam nog eens 10 kilo bij waarvan er wederom slechts een paar afgingen nadien Ik geef toe, ik was/ben een Bourgondiër. Ik at graag en veel als het mij smaakte.... En toch dat gewicht... die kilo’s... ik volgde tig diëten, duwde de meest wansmakelijke shakes door mijn keel en ging zelfs langs bij een diëtiste. Telkens ontbrak het mij zeer snel aan discipline, motivatie en goesting.  Waardoor ik verviel in het gekende jo-jo effect. Kleren passen was een hel, ik kwam telkens in het hokje met kleren die veel te klein waren, want in mijn hoofd maakte ik me wijs dat ik er toch wel in kon zeker. Ik voelde me slechter en slechter, niet alleen lichamelijk maar ook mentaal.

Begin dit jaar zei ik zelf stop. Zo kon het niet verder. Ik was + 50 geworden en diende dringend iets te doen. Ik ging op mijn eentje letten op mijn voeding, ging meer water drinken en ging sporten.

Ik hield het toch 4 maanden vol... We zaten net door de eerste lockdown heen en ik had er toch al iets van 5kilo afgekregen. Maar het was niet genoeg voor mij want ik dreigde weer op te geven. Tot die bewuste dag eind april dat ik bij Anouschka terechtkwam. ‘k weet het nog goed  :  Down door de voorbije (eerste lockdown), werkloze zelfstandige want klanten waren gesloten, onzeker, té dik, teveel van alles last – knieën, heupen, rug, maag,...

Of ik misschien de Detox box wou proberen. Ze was overtuigd dat het zou werken. Ze snapte mij. Ze luisterde naar mij. Ik wou diep in mezelf in wenen uitbarsten omdat ik voelde dat ik eindelijk iemand gevonden had die me niet uit de hoogte onmiddellijk dwingend zei dat ze wist wat er scheelde en dat we allemaal snel zouden wegwerken. Thuisgekomen stuurde ik haar een berichtje met de melding dat ik het kans wou geven.

Op 28 april nam ik onbewust de weg naar een gezonder leven.  4 maanden lang zou ik zeer strikt detoxen. Geen zijsprongetjes en wat voelde ik me goed. Ik wandelde 100km in 3 dagen, volgde 2x per week de Yogiriya bij Anouschka, dronk eindelijk mijn 2 liter Héparwater per dag en sliep goed.

Vandaag is er in totaal 19 kilo af. Na een 4-tal maandjes van halve detox – 80/20 regel ga ik de laatste sprint in voor de -20 kilo in 2020. En misschien ga ik in 2021 nog even door voor de laatste 2,5 kilo.

Ik weet één ding : zonder Anouschka zou het mij niet gelukt zijn. Ze zegt altijd ‘je hebt het zelf gedaan’. Dat is waar. Echter zonder haar steun, opvolging, expertise, kennis én toewijding zou het mij nooit gelukt zijn.

Dus wil je terug een gezond lichaam, neem dan zeker contact op met Anouschka en ga even samenzitten. Het komt goed.

Liefs, Bie