top of page

7 Tips om vol te houden met sportenStond gaan sporten op je goede voornemens lijstje van dit jaar? Hoe ver sta je er ondertussen in en kan je het ook goed volhouden? Ik deel graag mijn tips om het te kunnen volhouden. Beginnen met sporten is vaak gemakkelijk, maar het volhouden is een stuk moeilijker. Maar je weet natuurlijk ook hoe fijn dat gevoel is nadat je hebt getraind. Het gevoel alsof je weer bent opgeladen en de hele wereld aankan. Hoe zorg je ervoor dat je het sporten blijft volhouden? Wij geven je 7 tips zodat jij het sporten dit jaar wél blijft volhouden.TIP 1: zet leuke muziek op. Maak een toffe playlist die je altijd in de mood brengt en houdt om te sporten. Afhangkelijk van welke sporten je doet zou je eventueel ook naar een podcast kunnen luisteren (bv bij het lopen of fietsen)


TIP 2: Stel jezelf een doel. Ik zou grag in deze broek kunnen of dat mooie kleedje kunnen kopen. Ik zou graag fitter kunnen zijn of 10 km kunnen lopen. Een haalbaar doel stellen voor jezelf zorgt er voor dat je de sport op lange termijn beter zal volhouden en dat is alleen maar goed voor je motivatie. Creëer kleine uitdagingen en breng ze in beeld. Je zal zien dat je minder geneigd bent om op te geven, want niets geeft zoveel voldoening als je behaalde goals opgelijst zien.


TIP 3: Laat je begeleiden door een coach. Weet je wat je graag doet maar weet je soms niet hoe? Laat je dan bijstaan door iemand die kennis van zaken heeft. Het Gezondheidshuisje biedt leuke trajecten aan.


TIP 4: Koop een leuke outfit en zorg ervoor dat je jezelf er goed in voelt.


TIP 5: Denk aan het gevoel dat je na het sporten krijgt. Beeld jezelf in hoe je je jezelf achteraf voelt!! Bij mij helpt het enorm! Ik weet namelijk dat ik me ALTIJD goed, fit en trots voel als ik mijn workout hebt afgerond. Ik heb letterlijk nog nooit spijt gehad van een workout die ik gedaan heb.


TIP 6: Plan je sportactiviteiten altijd in op dezelfde moment. Als je 3 x per week gaat sporten en telkens op dezelfde moment, dan zorgt dat ervoor dat je brein zegt. Plan vaste trainingsdagen in en zie het trainen als een terugkerend onderdeel van je week. Leg je trainingsdagen vast in je agenda. De kans is dan een stuk kleiner dat je op dezelfde dag iets anders plant om niet te gaan trainen. Probeer je ook aan de sportplanning te houden, want zoals je weet; van uitstel komt afstel.


TIP 7: Zie het sporten als een noodzakelijke activiteit voor jezelf. Een uurtje trainen is goed voor je lichaam en geest. Het is DE manier om te ontspannen maar ook om al je stress los te laten. Een heel groot voordeel van sporten is dat je er fitter en gezonder van wordt en je je weerstand verbetert dus minder kans op ziekte.


Nood aan de juiste begleiding of volg je graag een les Yogirya of HIIT training? Ik help je heel graag op weg.


Veel liefs

Anouschka

Comments


bottom of page