top of page

Mijn ganse jeugd heb ik altijd stevig gesport. Ik at gezond (alleszins, dat dacht ik toch). Toch had ik regelmatig last van migraineaanvallen. Ook de stoelgang ging niet zoals het zou moeten zijn. Dit bleek door een allergie aan geraffineerde suikers volgens een osteopaat. Ik liet onmiddellijk de suiker in mijn thee en de dagelijkse ijsjes met chocolade als dessert. De migraineaanvallen waren beduidend minder, maar niet weg.

 

Nooit heb ik moeten dieten, maar in december 2013 kreeg ik te horen dat ik borstkanker had. Na chemo, bestralingen en operatie (wegnemen van tumor en daarna preventief eiertakken) en een hoop cortisone, kwamen de kilo’s erbij. De menopauze heeft daar ook wat in meegespeeld.

 

Het werd tijd dat ik iets veranderde. Ik at in de week geen brood meer, omdat ik daar een opgeblazen gevoel van kreeg en at ‘s middags slaatjes. Het beterde even maar de goestingskes ’s avonds bleven (soms heel erg).

 

Toen ontdekte ik de via Anouschka het “Leef en eet ZONDER DIEET" en besloot ik om een keer te gaan luisteren naar een presentatie. Hier werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt, dat mijn gewicht niet overeenstemde met mijn leeftijd. Dit wou ik niet en gaf het programma een kans. Ik startte het programma en al snel had ik het gevoel meer energie te hebben.

 

In het begin is het inderdaad wat zoeken en uitproberen, maar nu is het al meer routine geworden. De eerste maand ging redelijk traag, ondanks mijn vele inspanningen. Ik zette toch door en besloot om opnieuw te starten van in het begin. En ja hoor, halverwege begon je effectief resultaat te zien aan mijn lichaam.

 

Tot nu toe geen migraineaanvallen, perfecte dagelijkse stoelgang, geen goestingskes in ongezonde zaken en vooral VEEL energie. Ik ben ook beduidend een aantal kilo’s kwijt op de juiste plaats en dat voelt Super!

 

Ik raad het iedereen aan in combinatie met yogirya, de perfecte match tussen stretching, kracht en uithouding.

 

Hoe heb ik het programma zelf ervaren? Wel. Het feit dat je blijvend controle hebt over wat je wel en niet mag eten en hoe dat je dingen moet combineren, vind ik de max. Alles noteren en dan daarop dagelijkse feedback krijgen, was voor mij ideaal. Dit gaf mij telkens weer een extra boost om door te gaan met datgene waar ik mee bezig was. Mezelf weer beter maken!

 

Ik hoop dat ik met deze recensie andere mensen kan aansporen om hetzelfde te doen. Ik wil dan ook bij deze Anouschka nog even in de bloemetjes zetten. Zij staat voortdurend voor iedereen klaar en geeft jou voortdurend aanmoedigingen en de kracht om verder te werken aan een gezond lichaam.

 

“Een gezonde geest in een gezond lichaam". Ik voel mij terug vrij in mijn hoofd! DANK JE WEL!

—  Inge

7 Tips om vol te houden met sportenStond gaan sporten op je goede voornemens lijstje van dit jaar? Hoe ver sta je er ondertussen in en kan je het ook goed volhouden? Ik deel graag mijn tips om het te kunnen volhouden. Beginnen met sporten is vaak gemakkelijk, maar het volhouden is een stuk moeilijker. Maar je weet natuurlijk ook hoe fijn dat gevoel is nadat je hebt getraind. Het gevoel alsof je weer bent opgeladen en de hele wereld aankan. Hoe zorg je ervoor dat je het sporten blijft volhouden? Wij geven je 7 tips zodat jij het sporten dit jaar wél blijft volhouden.TIP 1: zet leuke muziek op. Maak een toffe playlist die je altijd in de mood brengt en houdt om te sporten. Afhangkelijk van welke sporten je doet zou je eventueel ook naar een podcast kunnen luisteren (bv bij het lopen of fietsen)


TIP 2: Stel jezelf een doel. Ik zou grag in deze broek kunnen of dat mooie kleedje kunnen kopen. Ik zou graag fitter kunnen zijn of 10 km kunnen lopen. Een haalbaar doel stellen voor jezelf zorgt er voor dat je de sport op lange termijn beter zal volhouden en dat is alleen maar goed voor je motivatie. Creëer kleine uitdagingen en breng ze in beeld. Je zal zien dat je minder geneigd bent om op te geven, want niets geeft zoveel voldoening als je behaalde goals opgelijst zien.


TIP 3: Laat je begeleiden door een coach. Weet je wat je graag doet maar weet je soms niet hoe? Laat je dan bijstaan door iemand die kennis van zaken heeft. Het Gezondheidshuisje biedt leuke trajecten aan.


TIP 4: Koop een leuke outfit en zorg ervoor dat je jezelf er goed in voelt.


TIP 5: Denk aan het gevoel dat je na het sporten krijgt. Beeld jezelf in hoe je je jezelf achteraf voelt!! Bij mij helpt het enorm! Ik weet namelijk dat ik me ALTIJD goed, fit en trots voel als ik mijn workout hebt afgerond. Ik heb letterlijk nog nooit spijt gehad van een workout die ik gedaan heb.


TIP 6: Plan je sportactiviteiten altijd in op dezelfde moment. Als je 3 x per week gaat sporten en telkens op dezelfde moment, dan zorgt dat ervoor dat je brein zegt. Plan vaste trainingsdagen in en zie het trainen als een terugkerend onderdeel van je week. Leg je trainingsdagen vast in je agenda. De kans is dan een stuk kleiner dat je op dezelfde dag iets anders plant om niet te gaan trainen. Probeer je ook aan de sportplanning te houden, want zoals je weet; van uitstel komt afstel.


TIP 7: Zie het sporten als een noodzakelijke activiteit voor jezelf. Een uurtje trainen is goed voor je lichaam en geest. Het is DE manier om te ontspannen maar ook om al je stress los te laten. Een heel groot voordeel van sporten is dat je er fitter en gezonder van wordt en je je weerstand verbetert dus minder kans op ziekte.


Nood aan de juiste begleiding of volg je graag een les Yogirya of HIIT training? Ik help je heel graag op weg.


Veel liefs

Anouschka

bottom of page