top of page

Cordyceps met spinazie en edelgistvlokken Een veganistisch gerecht.Ik heb iets geweldigs ontdekt! En omdat ik GEK ben op paddenstoelen... ga ik natuurlijk experimenteren.


Tijdens één van mijn detox trajecten, ontdekte ik Cordyceps. Een van onze deelnemers die ook een HORECA zaak uitbaat, leerde me het gezonde ding kennen. En echt, ik ben verkocht. Het gaf me de aanzet om me er nog verder in te gaan verdiepen want paddenstoelen zijn niet alleen heel lekker maar ook heel erg gezond!


Cordyceps wordt gezien als een jing-tonicum, zo zou het de yin voeden, yang verhogen en de essentie van de nieren ondersteunen. Deze essentie wordt beschouwd als het levenselixer in TCM. De Cordyceps paddenstoel wordt geacht even bijzondere eigenschappen te bezitten als andere gewaardeerde tonics zoals Ginseng en Reishi. Onze Cordyceps (vruchtlichaam) zijn zorgvuldig gedroogd en gekweekt op biologisch veganistisch substraat. Mensen beschrijven dat Cordyceps een beetje zoet smaakt, met een warme ondertoon.


Een doosje Cordyceps 500 gr bio spinazie 1 bloemkool of bloemkoolrijst 1 rode of witte ui 1 teente knoflook Himalayazout Zwarte peper

Cocosolie Was de babyspinazie en de bloemkool (indien je deze in zijn geheel koopt) in bicarbonaat voor 10 min. Spoel nadien goed af.


Indien de bloemkool nog niet versneden is. Snijd de bloemkool in grove stukken en steek ze in de keukenmachine op de pulsfunctie om zo bloemkoolrijst te krijgen.


Snipper de ui en de look fijn.


Neem een vuurvaste pot en doe er cocosolie in. Stoof de ui en look tot ze mooi glazig zijn. Voeg daarna bloemkoolrijst toe en stoof max 5 min (proef af en toe en voel zelf aan als je het graag nog beetje krokant wil of net zachter). Haal uit de pot en hou warm.


Neem diezelfde pot en voeg de babyspinazie toe. Stoof deze ongeveer 5 min op en voeg de Cordyseps toe. Laat ongeveer 3 min pruttelen.


Neem een diep bord en leg de bloemkoolrijst er als eerste in. Daarna het spinazie mengesel en bestrooi met edelgistvlokken indien gewenst.

Probeer ze zeker eens uit! Ze zijn super lekker en gezond!


Comments


bottom of page