top of page

Mijn ganse jeugd heb ik altijd stevig gesport. Ik at gezond (alleszins, dat dacht ik toch). Toch had ik regelmatig last van migraineaanvallen. Ook de stoelgang ging niet zoals het zou moeten zijn. Dit bleek door een allergie aan geraffineerde suikers volgens een osteopaat. Ik liet onmiddellijk de suiker in mijn thee en de dagelijkse ijsjes met chocolade als dessert. De migraineaanvallen waren beduidend minder, maar niet weg.

 

Nooit heb ik moeten dieten, maar in december 2013 kreeg ik te horen dat ik borstkanker had. Na chemo, bestralingen en operatie (wegnemen van tumor en daarna preventief eiertakken) en een hoop cortisone, kwamen de kilo’s erbij. De menopauze heeft daar ook wat in meegespeeld.

 

Het werd tijd dat ik iets veranderde. Ik at in de week geen brood meer, omdat ik daar een opgeblazen gevoel van kreeg en at ‘s middags slaatjes. Het beterde even maar de goestingskes ’s avonds bleven (soms heel erg).

 

Toen ontdekte ik de via Anouschka het “Leef en eet ZONDER DIEET" en besloot ik om een keer te gaan luisteren naar een presentatie. Hier werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt, dat mijn gewicht niet overeenstemde met mijn leeftijd. Dit wou ik niet en gaf het programma een kans. Ik startte het programma en al snel had ik het gevoel meer energie te hebben.

 

In het begin is het inderdaad wat zoeken en uitproberen, maar nu is het al meer routine geworden. De eerste maand ging redelijk traag, ondanks mijn vele inspanningen. Ik zette toch door en besloot om opnieuw te starten van in het begin. En ja hoor, halverwege begon je effectief resultaat te zien aan mijn lichaam.

 

Tot nu toe geen migraineaanvallen, perfecte dagelijkse stoelgang, geen goestingskes in ongezonde zaken en vooral VEEL energie. Ik ben ook beduidend een aantal kilo’s kwijt op de juiste plaats en dat voelt Super!

 

Ik raad het iedereen aan in combinatie met yogirya, de perfecte match tussen stretching, kracht en uithouding.

 

Hoe heb ik het programma zelf ervaren? Wel. Het feit dat je blijvend controle hebt over wat je wel en niet mag eten en hoe dat je dingen moet combineren, vind ik de max. Alles noteren en dan daarop dagelijkse feedback krijgen, was voor mij ideaal. Dit gaf mij telkens weer een extra boost om door te gaan met datgene waar ik mee bezig was. Mezelf weer beter maken!

 

Ik hoop dat ik met deze recensie andere mensen kan aansporen om hetzelfde te doen. Ik wil dan ook bij deze Anouschka nog even in de bloemetjes zetten. Zij staat voortdurend voor iedereen klaar en geeft jou voortdurend aanmoedigingen en de kracht om verder te werken aan een gezond lichaam.

 

“Een gezonde geest in een gezond lichaam". Ik voel mij terug vrij in mijn hoofd! DANK JE WEL!

—  Inge

Cordyceps met spinazie en edelgistvlokken Een veganistisch gerecht.Ik heb iets geweldigs ontdekt! En omdat ik GEK ben op paddenstoelen... ga ik natuurlijk experimenteren.


Tijdens één van mijn detox trajecten, ontdekte ik Cordyceps. Een van onze deelnemers die ook een HORECA zaak uitbaat, leerde me het gezonde ding kennen. En echt, ik ben verkocht. Het gaf me de aanzet om me er nog verder in te gaan verdiepen want paddenstoelen zijn niet alleen heel lekker maar ook heel erg gezond!


Cordyceps wordt gezien als een jing-tonicum, zo zou het de yin voeden, yang verhogen en de essentie van de nieren ondersteunen. Deze essentie wordt beschouwd als het levenselixer in TCM. De Cordyceps paddenstoel wordt geacht even bijzondere eigenschappen te bezitten als andere gewaardeerde tonics zoals Ginseng en Reishi. Onze Cordyceps (vruchtlichaam) zijn zorgvuldig gedroogd en gekweekt op biologisch veganistisch substraat. Mensen beschrijven dat Cordyceps een beetje zoet smaakt, met een warme ondertoon.


Een doosje Cordyceps 500 gr bio spinazie 1 bloemkool of bloemkoolrijst 1 rode of witte ui 1 teente knoflook Himalayazout Zwarte peper

Cocosolie Was de babyspinazie en de bloemkool (indien je deze in zijn geheel koopt) in bicarbonaat voor 10 min. Spoel nadien goed af.


Indien de bloemkool nog niet versneden is. Snijd de bloemkool in grove stukken en steek ze in de keukenmachine op de pulsfunctie om zo bloemkoolrijst te krijgen.


Snipper de ui en de look fijn.


Neem een vuurvaste pot en doe er cocosolie in. Stoof de ui en look tot ze mooi glazig zijn. Voeg daarna bloemkoolrijst toe en stoof max 5 min (proef af en toe en voel zelf aan als je het graag nog beetje krokant wil of net zachter). Haal uit de pot en hou warm.


Neem diezelfde pot en voeg de babyspinazie toe. Stoof deze ongeveer 5 min op en voeg de Cordyseps toe. Laat ongeveer 3 min pruttelen.


Neem een diep bord en leg de bloemkoolrijst er als eerste in. Daarna het spinazie mengesel en bestrooi met edelgistvlokken indien gewenst.

Probeer ze zeker eens uit! Ze zijn super lekker en gezond!


bottom of page