top of page

Doe jij mee met de 10 000 stappen voor een betere gezondheid


Hou jij ook zo van wandelen zoals ik? Even alleen Je hoofdje leeg maken, frisse lucht inademen, even bewegen.... een babbeltje maken met vrienden of je gezin.... Door te wandelen word ik rustiger, gelukkiger en kan ik alles op een rij zetten.


Hoe zit het met jou, hou jij ook zo van wandelen? Dan is het een super idee om mee te doen met onze 10 000 stappen challenge. En weet je, het is ook nog eens Think Pink maand. Een extra stimulans om je stappen te behalen en een goed doel te steunen. En je maakt jezelf er ook gezonder mee!


Hoe gaat het eigenlijk met je beweging? Ben je gewend om regelmatig te bewegen of ben je helemaal niet weg van ‘sporten’? Dat hoeft ook niet! 30 min goed doorstappen in de buitenlucht is al voldoende. MAAR deze maand gaan we wel voor de 10 000 stappen gaan! Hoe meer stappen je zet per dag, hoe actiever je bent'.


Van fysieke activiteit is aangetoond dat het veel gezondheidsvoordelen oplevert, zoals: het verlagen van de bloeddruk, glucose / insulineniveaus en ontstekingen, die het risico op chronische ziekten zoals hartaandoeningen en kanker verhogen, waardoor het leven wordt verkort.' Kortom.


Waar het op neerkomt: Heb je een dag geen tijd om in 1 x 10 000 stappen te doen of gewoonweg een keer geen zin, maak dan gewoon een wandeling tijdens je lunchpauze of na werk zodat je toch wat beweging hebt. Gebruik een stappenteller om het wat op te volgen. Je zal zien dat je sneller aan je 10 000 stappen zit dan je denkt als je meer de auto laat staan of de trap ipv de lift neemt.


Wanneer je beweegt in de buitenlucht heb je de meest optimale opname van zuurstof, want waar bomen zijn, is zuurstof. Dynamisch wandelen geeft het beste resultaat voor zuurstofopname in de cel. Dit heeft te maken met het niveau van je hartslag. Tevens geeft dynamisch wandelen optimale verbranding van reservevetten en afvalstoffen.


Zoek het bewegen niet te ver! De trap op lopen, met de kinderen dansen op een leuk muziekje, hoelahoepen of springtouwen kunnen ook leuk zijn! Maar je moet wel aan je stappen komen ;-)



WIST-JE-DAT DE

De Vlaamse volwassenen, volgens studies met zitmetertjes, dagelijks gemiddeld 8,3 uur zitten? DIT IS PER DAG HE!

Dat is 57 procent van hun dag, slaapuren niet meegerekend.

Onze kinderen doen het al niet veel beter sinds Corona....

Zin om eens te ervaren hoe het voelt als je elke dag 10 000 stappen doet?

Het Gezondheidshuisje organiseert een roze mars wandeling als team. Heb jij zin om mee te doen?


Meer informatie over de Think Pink actie? Inschrijven kan je doen via het Gezondheidshuisje klik op DEZE link.

​We gaan elke dag 10 000 stappen doen om think pink te steunen maar ook om onszelf gezonder te maken en te beschermen tegen allerlei vervelende ziektes.

Samen naar een gezonder leven?


Veel liefs en tot wandels!

Comments


bottom of page