top of page

Een holistisch avontuur in Zwitserland met HoligomedDonderdag, de dag waarop mijn reis naar Zwitserland begon, was doordrenkt van opwinding en verwachtingen. Mijn bestemming: de praktijken van Jesse De Groodt, een gedreven osteopaat die zijn passie voor orthomoleculaire geneeskunde en voedingswetenschappen met enthousiasme deelt.


Na een toch wel heel lange rit naar Zwitserland (door de nodige treinongemakken die blijkbaar zelden voorkomen), kwam ik na meer dan 11 uur aan op mijn bestemming. Esme, de lieve vrouw van Jesse, stond me op te wachten. Wat een heerlijke verwelkoming na zo'n helse rit!


Vrijdagochtend werd ik vroeg opgehaald door Jesse en reden we naar zijn klinieken. Daar werd ik opnieuw ontzettend verwelkomd door zijn administratieve team. Na een fijne kennismaking en een ochtend vol uitleg over de interne systemen, werd ik uitgenodigd om aan tafel te gaan voor een heerlijke lunch. Man, oh man, zulke verse lekkernijen, daar kan ik wel van genieten!Zo kon ik verder kennismaken met Jesse en Patrick en kwam ik nog meer te weten over de fantastische tests die ik in de toekomst zal gaan aanbieden, want .... Jouw genetische profiel heeft een directe invloed op hoe je lichaam reageert op voedingsstoffen. Door deze genetische informatie, passen we jouw dieet aan met behulp van voedingsgenetica. Slechte voedingsstoffen worden vermeden, terwijl gezonde voedingsstoffen de overhand krijgen, waardoor jouw gezondheid wordt bevorderd.
Een pionier in holistische geneeskunde

Jesse De Groodt, een naam die resonantie heeft in de wereld van holistische geneeskunde. Met een toewijding aan orthomoleculaire geneeskunde en voedingswetenschappen heeft hij zichzelf opgeworpen als een pionier in dit boeiende veld. Zijn kennis reikt ver en breed, en tegenwoordig deelt hij deze met scholen in Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Nederland en België. Jesse wordt regelmatig uitgenodigd voor internationale symposia en workshops, waar hij zijn inzichten en netwerkdenken over holistische en orthomoleculaire geneeskunde deelt met therapeuten en artsen.


Het was mijn voorrecht om Jesse De Groodt in actie te zien. Zijn klinieken in Zwitserland huisvesten niet alleen zijn deskundige handen, maar ook een team van meer dan 21 osteopaten, acupuncturisten en andere gespecialiseerde professionals. Samen vormen ze een fantastisch team dat zorgt voor een naadloze ervaring voor degenen die op zoek zijn naar holistische genezing.Een glimp van de praktijk: Technologie en expertise hand in hand


Als bezoeker kreeg ik de kans om de geavanceerde apparatuur te ervaren waarmee Jesse en zijn team werken. Van behandelingen gericht op het bestrijden van incontinentie tot het verbeteren van sportieve prestaties, het bereiken van hormonale balans en het bevorderen van snellere wondgenezing, de mogelijkheden waren indrukwekkend.De kliniek biedt niet alleen fysieke genezing, maar ook een omgeving doordrenkt met kennis en toewijding. Het voelde als een reis naar de toekomst van gezondheidszorg, waar technologie en menselijke expertise hand in hand gaan.


Zo mocht ik zelf ervaren wat deze toestellen kunnen doen met je lichaam. Deze toestellen worden voor heel heel wat gebruikt. o.a voor traumatologie en orthopedie, incontinentie, hormonale balans en alles wat met weefselherstel te maken heeft.


Huidverbetering waaronder verstrakking, cellulitis behandelingen (als extra kers op de taart bij een cupping sessie. Psoriasis, eczeem en noem maar op.


De lijst is lang, van darmen tot lever naar pancras ...door deze lichttherapie en de juiste frequentie te gebruiken.De behandeling van ongevalgerelateerde en chronische schade aan het bewegingsapparaat kan optimaal worden ondersteund met soft laser en fotomodulatie vanwege het celregulerende en celcirculerende effect.


De indicaties voor ondersteunend gebruik zijn pijnsyndromen en chronische ontstekingen (artrose en artritis), verstuikingen en posttraumatische gevolgen op het gebied van ligamenten, hardnekkige zwellingen, spierschade, breuken, luxaties, ischias, discushernia, schouderarmsyndroom of ontstekingen van pezen (achillespees, hamstring, tennis/golfelleboog, bursitis, enz.)

Wordt vervolgd ;-) ...
Comments


bottom of page