top of page

Fit en gezond blijven, zelf op vakantie. Het kan!

๐Ÿ†…๐Ÿ…ฐ๐Ÿ…บ๐Ÿ…ฐ๐Ÿ…ฝ๐Ÿ†ƒ๐Ÿ…ธ๐Ÿ…ด


Yes, het is ๐“ฟ๐“ช๐“ด๐“ช๐“ท๐“ฝ๐“ฒ๐“ฎ! Dat moment waar je zo ๐“ท๐“ช๐“ช๐“ป ๐“พ๐“ฒ๐“ฝ ๐“ฑ๐“ฎ๐“ซ๐“ฝ ๐“ฐ๐“ฎ๐“ด๐“ฎ๐“ด๐“ฎ๐“ท. Lekker ๐“ฐ๐“ฎ๐“ท๐“ฒ๐“ฎ๐“ฝ๐“ฎ๐“ท van zon, zee, familie, ๐“ต๐“ฎ๐“ด๐“ด๐“ฎ๐“ป ๐“ฎ๐“ฝ๐“ฎ๐“ท. Soms geeft het ook stress want de ๐“ฟ๐“ฎ๐“ป๐“ต๐“ฎ๐“ฒ๐“ญ๐“ฒ๐“ท๐“ฐ๐“ฎ๐“ท op vakantie zijn soms nog groter dan thuis. Je bent op vakantie toch? Je verdient het om ijsjes te eten, te luieren en elk restaurant in de buurt uitgebreid te testen. Ja inderdaad, dat verdien je! Maar je lichaam verdient het nog meer om ook gezond en fit te blijven voelen.๐Ÿ†‰๐Ÿ…ฐ๐Ÿ…ป๐Ÿ…ธ๐Ÿ…ถ ๐Ÿ†ƒ๐Ÿ…พ๐Ÿ…ฒ๐Ÿ…ท Hoe zorg je er nu voor dat je volop kan genieten van je welverdiende vakantie en toch goed voor jezelf, je lichaam en je happy mind blijft zorgen? Zonder zorgen op vakantie! Ik geef je twee weken lang, elke dag een tip om fit en te blijven en je huid nog mooiere te laten stralen op vakantie.


Meestal hebt je niet je eigen ingrediรซnten mee (tenzij je met de caravan gaat!). En ook hebben de winkels in veel gevallen niet alle producten die je gewend bent.


Ik geef je heel graag mijn tips om lekkere en gezonde lunch en diners te maken die ik zelf toepas als ik op vakantie ben in het buitenland (of in eigen land)


๐Ÿ†ƒ๐Ÿ…ธ๐Ÿ…ฟ๐“ฉ๐“ธ๐“ฎ๐“ด ๐“ต๐“ธ๐“ด๐“ช๐“ต๐“ฎ ๐“ถ๐“ช๐“ป๐“ด๐“ฝ๐“ฎ๐“ท ๐“ธ๐“ฏ ๐“ซ๐“ธ๐“ฎ๐“ป๐“ฎ๐“ท ๐“ธ๐“น ๐“ฒ๐“ท ๐“ญ๐“ฎ ๐“ซ๐“พ๐“พ๐“ป๐“ฝ. De groenten smaken zoveel lekkerder en bevatten zoveel meer vitaminen dan als ze in grote massa's worden verkocht. Wedden dat je snakt naar gezonde voeding?!
๐Ÿ†ƒ๐Ÿ…ธ๐Ÿ…ฟ


Maak het niet moeilijker dan het is. ๐“ฉ๐“ธ๐“ป๐“ฐ ๐“ญ๐“ช๐“ฝ ๐“ณ๐“ฎ ๐“ฎ๐“ต๐“ด๐“ฎ ๐“ถ๐“ฒ๐“ญ๐“ญ๐“ช๐“ฐ ๐“ฎ๐“ท ๐“ช๐“ฟ๐“ธ๐“ท๐“ญ ๐“ฐ๐“ป๐“ธ๐“ฎ๐“ท๐“ฝ๐“ฎ๐“ท ๐“ฎ๐“ฎ๐“ฝ. Maak een ๐“ธ๐“ฟ๐“ฎ๐“ท๐“ผ๐“ฌ๐“ฑ๐“ธ๐“ฝ๐“ฎ๐“ต. Dat is snel klaar en de ๐“ป๐“ฎ๐“ผ๐“ฝ๐“ณ๐“ฎ๐“ผ kan je dan weer gebruiken om daarna bij een salade te doen.


๐“ฉ๐“ธ๐“ฎ๐“ฝ๐“ฎ ๐“ช๐“ช๐“ป๐“ญ๐“ช๐“น๐“น๐“ฎ๐“ต ๐“ถ๐“ฎ๐“ฝ ๐“ช๐“ณ๐“พ๐“ฒ๐“ท

Neem 4 grote zoete aardappelen en 3 uien. Olijfolie, Himalaya zout en peper. Leg op de schotel en laat de oven of bbq zijn werk doen.


๐“’๐“ธ๐“พ๐“ป๐“ฐ๐“ฎ๐“ฝ๐“ฝ๐“ฎ๐“ผ

Snij 3 courgettes in de lengte door en leg ze op een gril op bakplaat. Bestrooi met himalayazout en peper. Als het uit de oven komt overgiet je het met extra vierge olijfolie.


๐“’๐“ฑ๐“ช๐“ถ๐“น๐“ฒ๐“ฐ๐“ท๐“ธ๐“ท๐“ผ ๐“ถ๐“ฎ๐“ฝ ๐“ช๐“พ๐“ซ๐“ฎ๐“ป๐“ฐ๐“ฒ๐“ท๐“ฎ๐“ผ ๐“ฎ๐“ท ๐“ช๐“ณ๐“พ๐“ฒ๐“ท

Nee een 10-tal grote champignons, 2 aubergines en 3 uien. Snij ze allemaal en leg op de bakplaat of gril.


Ga zo maar door met alle groenten die je kan vinden. Maak extra extra veel klaar, zo heb je toch voor een paar keer eten. ๐“’๐“ธ๐“ถ๐“ซ๐“ฒ๐“ท๐“ฎ๐“ฎ๐“ป ๐“ฝ๐“ฎ๐“ต๐“ด๐“ฎ๐“ท๐“ผ ๐“ญ๐“ฎ ๐“ป๐“ฎ๐“ผ๐“ฝ๐“ณ๐“ฎ๐“ผ ๐“ถ๐“ฎ๐“ฝ ๐“ญ๐“ฎ ๐“ผ๐“ต๐“ช๐“ช๐“ฝ๐“ณ๐“ฎ๐“ผ ๐“ธ๐“ฏ ๐“ถ๐“ช๐“ช๐“ด ๐“ผ๐“ช๐“พ๐”ƒ๐“ฎ๐“ท ๐“ฟ๐“ช๐“ท ๐“ญ๐“ฎ ๐“ป๐“ฎ๐“ผ๐“ฝ๐“ณ๐“ฎ๐“ผ.


๐Ÿ†ƒ๐Ÿ…ธ๐Ÿ…ฟ


Met ๐“ฝ๐“ธ๐“ถ๐“ช๐“ฝ๐“ฎ๐“ท ๐“ด๐“ช๐“ท ๐“ณ๐“ฎ ๐”ƒ๐“ธ๐“ฟ๐“ฎ๐“ฎ๐“ต ๐“ด๐“ช๐“ท๐“ฝ๐“ฎ๐“ท ๐“พ๐“ฒ๐“ฝ.....Mijn ervaring leert me dat hoe lelijker ze er uit zien, hoe lekkerder ze wel kunnen zijn. ๐“˜๐“ด ๐“ถ๐“ช๐“ช๐“ด ๐“ฎ๐“ป ๐“ฎ๐“ฒ๐“ท๐“ญ๐“ฎ๐“ต๐“ธ๐”ƒ๐“ฎ ๐“ฌ๐“ธ๐“ถ๐“ซ๐“ฒ๐“ท๐“ช๐“ฝ๐“ฒ๐“ฎ๐“ผ ๐“ถ๐“ฎ๐“ฎ.


Met verse peterselie, met rode ui, in tomatensaus....


๐“ฃ๐“ธ๐“ถ๐“ช๐“ฝ๐“ฎ๐“ท ๐“ต๐“ฎ๐“ฟ๐“ฎ๐“ป๐“ฎ๐“ท ๐“ฎ๐“ฎ๐“ท ๐“ซ๐“ป๐“ธ๐“ท ๐“ฟ๐“ช๐“ท ๐“ฟ๐“ฒ๐“ฝ๐“ช๐“ถ๐“ฒ๐“ท๐“ฎ ๐“’. Ze zorgen voor een sterk ๐“ฒ๐“ถ๐“ถ๐“พ๐“พ๐“ท๐“ผ๐”‚๐“ผ๐“ฝ๐“ฎ๐“ฎ๐“ถ. Een gezonde, ๐“ฎ๐“ต๐“ช๐“ผ๐“ฝ๐“ฒ๐“ผ๐“ฌ๐“ฑ๐“ฎ ๐“ฎ๐“ท ๐“ถ๐“ธ๐“ธ๐“ฒ๐“ฎ ๐“ฑ๐“พ๐“ฒ๐“ญ. Gezond kraakbeen en gezonde botten. Een zorgen ervoor dat je minder risico hebt op hart- en vaatziektes.


Tomaten zijn zeer rijk aan lycopeen. ๐“›๐”‚๐“ฌ๐“ธ๐“น๐“ฎ๐“ฎ๐“ท ๐“ฒ๐“ผ ๐“ฎ๐“ฎ๐“ท ๐“ผ๐“ฝ๐“ธ๐“ฏ๐“ณ๐“ฎ ๐“ญ๐“ช๐“ฝ ๐“ซ๐“ฒ๐“ณ ๐“ญ๐“ฎ ๐“ฌ๐“ช๐“ป๐“ธ๐“ฝ๐“ฎ๐“ท๐“ธรฏ๐“ญ๐“ฎ๐“ท ๐“ฑ๐“ธ๐“ธ๐“ป๐“ฝ en als een ๐“ช๐“ท๐“ฝ๐“ฒ๐“ธ๐”๐“ฒ๐“ญ๐“ช๐“ท๐“ฝ werkt. Dat betekent dat het je lichaam ๐“ซ๐“ฎ๐“ผ๐“ฌ๐“ฑ๐“ฎ๐“ป๐“ถ๐“ฝ ๐“ฝ๐“ฎ๐“ฐ๐“ฎ๐“ท ๐“ธ๐”๐“ฒ๐“ญ๐“ช๐“ฝ๐“ฒ๐“ฎ๐“ฟ๐“ฎ ๐“ผ๐“ฝ๐“ป๐“ฎ๐“ผ๐“ผ. Dat is van groot belang: ๐“ธ๐”๐“ฒ๐“ญ๐“ช๐“ฝ๐“ฒ๐“ฎ๐“ฟ๐“ฎ ๐“ผ๐“ฝ๐“ป๐“ฎ๐“ผ๐“ผ ๐“ฟ๐“ฎ๐“ป๐“ฐ๐“ป๐“ธ๐“ธ๐“ฝ ๐“ณ๐“ฎ ๐“ป๐“ฒ๐“ผ๐“ฒ๐“ฌ๐“ธ ๐“ธ๐“น ๐”ƒ๐“ฒ๐“ฎ๐“ด๐“ฝ๐“ฎ๐“ผ ๐“ฎ๐“ท ๐“ฟ๐“ฎ๐“ป๐“ผ๐“ท๐“ฎ๐“ต๐“ฝ ๐“ฑ๐“ฎ๐“ฝ ๐“ฟ๐“ฎ๐“ป๐“ธ๐“พ๐“ญ๐“ฎ๐“ป๐“ฒ๐“ท๐“ฐ๐“ผ๐“น๐“ป๐“ธ๐“ฌ๐“ฎ๐“ผ.


Meer van dit? Blijf dan onze blog zeker volgen!


Veel liefs

Anouschka


๋Œ“๊ธ€


bottom of page