top of page

Happy NEW jaar

Normaal gezien is een nieuw jaar niet echt speciaal voor mij, maar deze keer geef ik toe.... het wordt voor mij een echt NIEUW JAAR. Want ik was mezelf even kwijt, als ik eerlijk ben.

De voorbije jaren waren niet gemakkelijk door de hele Corona crisis en de opstart van een zaak maar ik kwam er met gemak door. 2022 was voor mij één van de moeilijkste jaren in mijn leven. En eerlijk, ik voelde het aan alles wanneer het op mijn gezondheid aankwam.


Toen ik en de papa van mijn zoon einde december ’21 uit elkaar gingen, had ik een beetje een moeilijk moment. Allee, dieptepunt eigenlijk. Dat heeft toch wel enige tijd geduurd.

Na jaren sliep ik plots weer heel slecht, kwam ik gewicht bij en voelde me regelmatig overprikkeld en gestresseerd. Gewicht bijkomen voelde voor mij ‘na 8 jaar op hetzelfde gewicht te blijven’ plots

heel erg raar aan. Mijn pijnen en ongemakken van voordien staken de kop weer op.


Zoals ik tegen jou zou zeggen.... Je hormonen zijn uit balans... Nu zat ik zelf met een serieuze hormonale disbalans.

En het rare is dat ik wel voldoende bewging had en nog steeds gezond aan het eten was. Net zoals ik de jaren voordien ook had gedaan. Maar het leek niet te lukken om mijn lichaam terug ‘als fijn en vertrouwd’ te laten voelen.

Op die moment besefte ik niet dat ik eigenlijk mijn volledige balans kwijt was. Ja soms doet verdriet zoiets met je. Ik was veel onregelmatiger gaan leven, was mijn volledige structuur en regelmaat kwijt. Want alles gaat nu anders natuurlijk.... Hierdoor zag dat ik mijn gezondheid niet meer aan het prioritiseren was. Dus ik begon me te voelen alsof ik wel mijn best deed en alles al geprobeerd had, maar er toch niets lukte.
Ook pleit ik schuldig aan het “waarom lukt het me niet zoals altijd gelukt is” (slachtoffermentaliteit) Tot ik daar weer was... ik vond de kracht terug in mijzelf en ben nu terug zoveel bewuster bezig met mijn gezondheid. En nee geen overdreven gezonde levenstijl, heel normaal, heel natuurlijk en zonder al te veel stress. Want dat is er genoeg geweest. De weg is vooruit en niet achteruit. Die kracht in mijzelf begon met hele kleine stapjes, terug heel bewust eten, ademen, bewegen, voelen....Net zoals ik het jaren geleden gedaan had toen ik ziek was. Ik praatte er toen met bijna niemand over en putte kracht uit mijn opleidingen en de verbeteringen die ik met kleine stapjes begon te voelen.


Eindelijk voelde ik terug waarvoor ik dit eigenlijk allemaal had willen doen. Om jou te helpen. Maar eerst had ik mijzelf moeten helpen...Ik besloot mezelf een laatste kans te geven om het tij te keren, maar dan wel all-in te gaan, natuurlijk.

Ik stelde een plan van aanpak op en maakte mezelf de belofte dat ik het zou aankunnen, dat het me deze keer wel zou lukken!

Ik werkte aan mijn mindset en vond het geloof in mijn eigen kunnen terug, waarna ik besefte dat dat geloof ook éen van de missende ingrediënten was voordien...


Nee, ik ben niet elke dag even streng voor mezelf en de ene dag is de andere niet en soms gaat het dus niet zoals het zou moeten gaan. Maar de dag nadien sta ik op met nieuwe goede moed, zonder dat het me al te veel moeite kost. Ik ben niet meer zo streng voor mijzelf want ik heb opnieuw geleerd dat wanneer je pijn en verdrietig bent je jezelf mag omarmen, je ziek bent, je tijd mag nemen om te rusten. Dat je alleen sterk kan blijven als je luistert naar je lichaam

En dit alles wil ik niet alleen voor mijzelf en mijn zaak maar ook voor jou!


2023 wordt jouw jaar, mijn jaar .... ons jaar! Want in 2023 gaan wij het doen. Opnieuw gaan voor onze dromen. Opnieuw mijn doelen afwerken zoals ik tot 2022 altijd gedaan had. Het bewijs is er. Spring jij mee op onze boot en ga jij dit jaar aan de slag voor jezelf?


Hou onze nieuwsbrieven dan goed in het oog, volg ons op Instagram of Facebook en laat jezelf ook eens horen!Liefs

Anouschka


Comentários


bottom of page