top of page

Je bent wat je eet en dat zie je ook...Maar voor wat is al dat gezonde lekkers nu eigenlijk goed?

Groenten, fruit, noten en zaden bevatten veel vitamines en mineralen die goed zijn voor ons lichaam. Heb je enige idee waarvoor ze allemaal goed zijn? Elk soort fruit, groente, nootjes, zaden... is goed voor verschillende lichaamsdelen.


Walnoten


Dat walnoten de vorm van hersenen hebben is je misschien wel opgevallen. Zowel de binnen- als de buitenkant van deze noot lijken er sterk op. Het lijkt dan net alsof je de twee hersenhelften ziet die met elkaar verbonden zijn.Walnoten zijn een bron van omega 3 vetzuren. Deze vetzuren dragen bij aan een goede hersenfunctie. Ze beïnvloeden ook de aanmaak van neurotransmitters, wat de communicatie tussen de hersencellen verbetert.


Onderzoek toonde overtuigend aan dat noten het risico op hart- en vaatziekten helpen indammen, doordat ze de LDL of slechte cholesterol verlagen. Afhankelijk van de soort bestaan noten uit 45 tot 70 procent vet. Bij zaden is dat 30 tot 50 procent. Gelukkig gaat het daarbij hoofdzakelijk om goede onverzadigde vetten, met een gunstig effect op je gezondheid.


Naast gezonde vetten bevatten noten veel eiwitten, vezels en verschillende vitaminen en mineralen zoals calcium en magnesium, kalium en zink, ijzer en vitamine E, … 


Wil jij meer weten of welke noden en zaden eigenlijk goed voor je zijn? Vul dan het contact fomulier in en ik contacteer je graag terug https://www.gezondheidshuisje.com/contactSelder


De stelen van selderij zijn lang en smal. Ze lijken daardoor precies op botten en dat is ook waar ze goed voor zijn.Dit komt doordat deze groente een bron is van silicium. Dat is een belangrijke stof voor de moleculaire structuur van onze botten. Daarbij bestaat selderij net als botten voor 23% uit silicium.


Avocado


Avocado's zijn sinds een aantal jaren een enorme hype geworden. Ze zijn ook ongelooflijk gezond. Avocado's bevatten veel gezonde vetten, vitamines en mineralen. De vorm van een avocado heeft wel wat weg van een baarmoeder en daar is het ook heel goed voor! Avocado's zijn namelijk tevens een goede bron van foliumzuur. Dit stofje kan het risico op baarmoederhalskanker verminderen. Foliumzuur wordt in je lichaam ook omgezet in folaat. Dat stofje is belangrijk voor de vorming van nieuw DNA. Om die reden wordt vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn vaak aangeraden om extra foliumzuur in te nemen. Foliumzuur is vooral aanwezig in groene (blad)groenten, fruit, volkoren granen en peulvruchten.


Ja ik wil graag weten hoe ik gezond en gevarieerd kan eten en met goed in mijn vel kan voelen.

https://www.gezondheidshuisje.com/voedingsbegeleiding


Comments


bottom of page