top of page

Mijn ganse jeugd heb ik altijd stevig gesport. Ik at gezond (alleszins, dat dacht ik toch). Toch had ik regelmatig last van migraineaanvallen. Ook de stoelgang ging niet zoals het zou moeten zijn. Dit bleek door een allergie aan geraffineerde suikers volgens een osteopaat. Ik liet onmiddellijk de suiker in mijn thee en de dagelijkse ijsjes met chocolade als dessert. De migraineaanvallen waren beduidend minder, maar niet weg.

 

Nooit heb ik moeten dieten, maar in december 2013 kreeg ik te horen dat ik borstkanker had. Na chemo, bestralingen en operatie (wegnemen van tumor en daarna preventief eiertakken) en een hoop cortisone, kwamen de kilo’s erbij. De menopauze heeft daar ook wat in meegespeeld.

 

Het werd tijd dat ik iets veranderde. Ik at in de week geen brood meer, omdat ik daar een opgeblazen gevoel van kreeg en at ‘s middags slaatjes. Het beterde even maar de goestingskes ’s avonds bleven (soms heel erg).

 

Toen ontdekte ik de via Anouschka het “Leef en eet ZONDER DIEET" en besloot ik om een keer te gaan luisteren naar een presentatie. Hier werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt, dat mijn gewicht niet overeenstemde met mijn leeftijd. Dit wou ik niet en gaf het programma een kans. Ik startte het programma en al snel had ik het gevoel meer energie te hebben.

 

In het begin is het inderdaad wat zoeken en uitproberen, maar nu is het al meer routine geworden. De eerste maand ging redelijk traag, ondanks mijn vele inspanningen. Ik zette toch door en besloot om opnieuw te starten van in het begin. En ja hoor, halverwege begon je effectief resultaat te zien aan mijn lichaam.

 

Tot nu toe geen migraineaanvallen, perfecte dagelijkse stoelgang, geen goestingskes in ongezonde zaken en vooral VEEL energie. Ik ben ook beduidend een aantal kilo’s kwijt op de juiste plaats en dat voelt Super!

 

Ik raad het iedereen aan in combinatie met yogirya, de perfecte match tussen stretching, kracht en uithouding.

 

Hoe heb ik het programma zelf ervaren? Wel. Het feit dat je blijvend controle hebt over wat je wel en niet mag eten en hoe dat je dingen moet combineren, vind ik de max. Alles noteren en dan daarop dagelijkse feedback krijgen, was voor mij ideaal. Dit gaf mij telkens weer een extra boost om door te gaan met datgene waar ik mee bezig was. Mezelf weer beter maken!

 

Ik hoop dat ik met deze recensie andere mensen kan aansporen om hetzelfde te doen. Ik wil dan ook bij deze Anouschka nog even in de bloemetjes zetten. Zij staat voortdurend voor iedereen klaar en geeft jou voortdurend aanmoedigingen en de kracht om verder te werken aan een gezond lichaam.

 

“Een gezonde geest in een gezond lichaam". Ik voel mij terug vrij in mijn hoofd! DANK JE WEL!

—  Inge

Knapperige Spruitjes Met Dijon Aioli

Bijgewerkt op: 11 dec. 2020


De lekkerste krokante spruitjes met romige dijon aioli dipsaus! Ovengebakken en luchtgebakken methoden zijn beide beschikbaar in het recept.


Als kind vond ik ze walgelijk (samen met een heleboel andere voedingsmiddelen waar ik nu dol op ben) en nu kan ik er geen genoeg van krijgen. Als de herfst toeslaat, heb ik de neiging om ze op 101 verschillende manieren klaar te maken. Ik vind ze vooral lekker als ze krokanter zijn of net heel zacht.


Deze super knapperige spruitjes met een dijon en eventueel aioli vormen het beste voorgerecht of bijgerecht voor een feestje. Je kan het ook als hapje maken want dat is iedaal met de dipsaus.


ingrediënten: Voor de dipsaus


Zelfgemaakte mayonaise

Olijfolie

Mosterd zonder suiker*

1 teentje knoflook of mierikswortel

Naar smaak Himalayazout*, peper en verse, diepvries of gedroogde peterselie.

1 kg spruitjes Ik vind het zelf geweldig om met zo weinig mogelijk ingrediënten iets simpel en lekker klaar te maken? Wie zegt dat simpel niet lekker kan zijn? Spruitjes zijn zonder twijfel één van mijn favoriete herfst/winter groente. Ze zijn zo veelzijdig. Ik heb wel 101 manieren om ze te maken. Kom dus zeker regelmatig kijken ;-)


Met de hetelucht oven:


Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de pruitjes met himalayazout en peper en leg ze op een bakplaat in een enkele laag (met bakpapier) en bak ze 18-20 minuten, of tot ze knapperig en goudbruin genoeg zijn naar jouw smaak! Schud ze wel af en toe even om.


Doop de spruitjes in de dipsaus en geniet ervan!


Air Fryer-methode


Voeg spruitjes (gemengd met olijfolie, zout en peper) in een enkele laag toe op de air fryer. Kook ongeveer 6 minuten op 170 graden. Schud ze af en toe en bak ze nog eens 5-7 minuten of tot ze knapperig en goudbruin zijn. Elke heteluchtfriteuse is anders. Houd ze gewoon in de gaten.


Aioli


Combineer alle aioli-ingrediënten naast de peterselie. Meng samen en zet het in de koelkast tot de spruitjes klaar zijn.


Serveer aioli in een kleine kom en bedek met de peterselie.


Je kan de spruitjes ook combineren met vegan kaas (zoals op de foto) of met geiten/schapenkaas. Linzenpasta of kikkererwetenpasta.... let altijd goed op de combinaties (hoeveelheid vetten en koolhydraten)


Smakelijk!

bottom of page