top of page

Knapperige Spruitjes Met Dijon Aioli

Bijgewerkt op: 11 dec. 2020


De lekkerste krokante spruitjes met romige dijon aioli dipsaus! Ovengebakken en luchtgebakken methoden zijn beide beschikbaar in het recept.


Als kind vond ik ze walgelijk (samen met een heleboel andere voedingsmiddelen waar ik nu dol op ben) en nu kan ik er geen genoeg van krijgen. Als de herfst toeslaat, heb ik de neiging om ze op 101 verschillende manieren klaar te maken. Ik vind ze vooral lekker als ze krokanter zijn of net heel zacht.


Deze super knapperige spruitjes met een dijon en eventueel aioli vormen het beste voorgerecht of bijgerecht voor een feestje. Je kan het ook als hapje maken want dat is iedaal met de dipsaus.


ingrediënten: Voor de dipsaus


Zelfgemaakte mayonaise

Olijfolie

Mosterd zonder suiker*

1 teentje knoflook of mierikswortel

Naar smaak Himalayazout*, peper en verse, diepvries of gedroogde peterselie.

1 kg spruitjes Ik vind het zelf geweldig om met zo weinig mogelijk ingrediënten iets simpel en lekker klaar te maken? Wie zegt dat simpel niet lekker kan zijn? Spruitjes zijn zonder twijfel één van mijn favoriete herfst/winter groente. Ze zijn zo veelzijdig. Ik heb wel 101 manieren om ze te maken. Kom dus zeker regelmatig kijken ;-)


Met de hetelucht oven:


Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de pruitjes met himalayazout en peper en leg ze op een bakplaat in een enkele laag (met bakpapier) en bak ze 18-20 minuten, of tot ze knapperig en goudbruin genoeg zijn naar jouw smaak! Schud ze wel af en toe even om.


Doop de spruitjes in de dipsaus en geniet ervan!


Air Fryer-methode


Voeg spruitjes (gemengd met olijfolie, zout en peper) in een enkele laag toe op de air fryer. Kook ongeveer 6 minuten op 170 graden. Schud ze af en toe en bak ze nog eens 5-7 minuten of tot ze knapperig en goudbruin zijn. Elke heteluchtfriteuse is anders. Houd ze gewoon in de gaten.


Aioli


Combineer alle aioli-ingrediënten naast de peterselie. Meng samen en zet het in de koelkast tot de spruitjes klaar zijn.


Serveer aioli in een kleine kom en bedek met de peterselie.


Je kan de spruitjes ook combineren met vegan kaas (zoals op de foto) of met geiten/schapenkaas. Linzenpasta of kikkererwetenpasta.... let altijd goed op de combinaties (hoeveelheid vetten en koolhydraten)


Smakelijk!





bottom of page