top of page

Koolhydraatarme burritoEieren zijn de gemakkelijkste keuze voor een eiwitrijk, koolhydraatarm lunch. Sommige recepten hebben iets extra's nodig om er een uitgebalanceerde maaltijd van te maken, zoals het toevoegen meer koolhydraten in de vorm van groenten (dit zijn de goede soorten koolhydraten die je zou moeten eten).


Iedereen heeft andere behoeften bij het ontbijt, dus mix en match de serveersuggesties zoals je wilt. En mis onze mealpreptips niet om een ​​deel of het hele recept van tevoren te maken voor een snellere maaltijd.


In plaats van eieren in een tortilla te verpakken voor een klassieke burrito, verpakken we groenten in een tortilla gemaakt van eieren. De "wrap" met eieren is in feite een omelet die dun genoeg is gemaakt om de groenten erin te wikkelen voor een gezonde koolhydraatarme kijk op een burrito.


Bereid dit recept voor: stoom/kook de groenten van tevoren of gebruik gewoon de overgebleven groenten van het diner van gisteravond voor een gemakkelijk lunch voor de volgende dag.


Ingrediënten:


broccoli of spinazie of boerenkool.... naar smaak en zin

gehakte tomaat

3 grote eieren

1 eetlepel plantaardige melk

1 lente-uitje, in schrijfjes

Himalayazout naar smaak

Gemalen peper naar maak

1 theelepel avocado-olie

pijnboompitten

walnoten


  • Bak broccoli, al roerend, tot ze zacht zijn, ongeveer 3 minuten. Roer de tomaat erdoor en breng over naar een kleine kom.

  • Klop intussen ei, plantaardige melk, lente-uitjes, zout en peper in een andere kom. Als de groenten gaar zijn, veeg je de pan schoon. Voeg olie toe en verwarm op middelhoog vuur. Voeg het eiermengsel toe, kantel om de bodem van de pan te bedekken. Bak tot het een mooie bruine kleur heeft.

  • Gebruik een dunne, brede siliconen spatel om de "tortilla" van het ei voorzichtig om te draaien. Overbrengen op een bord. Vul de onderste helft van de "tortilla" met het groentenmengsel en rol voorzichtig in een "burrito".

  • Bestrooi met de pitten en noten


Smakelijk!

Comentarios


bottom of page