top of page

Mijn eigen cupping ervaringen

Mijn laatste puzzelstukje in het Gezondheidshuis verhaal.Dit moet ik even met je delen.....


Met heeel veel onwetendheid stortte ik mijzelf ik dit avontuur... En hoe blij ben ik dat ik dit gedaan heb. Natuurlijk vertel ik je heel graag hoe ik hier ben opgekomen en waarom ik hieraan begonnen ben. In 2019 volgde ik een cupping opleiding, ik zou dit mee in mijn praktijk integreren.


In 2020 startte ik met (toen) het Gezondheidshuisje. Zoals jullie weten werd het toen corona en kon in geen cuppings uitvoeren. Mijn uitgestippelde weg veranderde helemaal en alles wat ik toen had willen doen, kon ik niet uitvoeren. In 2022 had ik het privé ontzettend zwaar, voelde me vaak niet lekker in mijn vel en voelde een enorme drang om te vluchten van de pijn en het verdriet dat ik had en de jaren voordien had gekend. Ik was mijzelf een beetje (veel) kwijt gespeeld en vond het moeilijk om nog verder te gaan met alles wat ik had opgebouwd.


Tot ik plots midden 2022 een lichtje zag en ik de moed en de kracht terug vond om toch door te gaan. Me niet zo te laten gaan en me niet zo in die slachtofferrol te smijten. Stilstaan is achteruit gaan. Alhoewel ik deze tijd nodig had om fouten te maken en bepaalde inzichten te krijgen mocht het niet langer meer duren dan het had geduurd.


2023 zou mijn jaar worden, het jaar dat alles op zijn pootjes terecht zou komen. Het jaar van loslaten, opnieuw groeien. Daarom ging ik op zoek naar wie ik echt ben, wat ik echt wil doen en hoe ik de rest van mijn leven zou willen gaan leven. Ik ging aan de slag met mijzef en praatte er met mijn vrienden over en sommige van hen voelde direct bepaalde zaken aan. Zo zei iemand me dat ik opnieuw verder moest met het cuppen. Mijn interesse was weer gewekt en ik ging op onderzoek. Wie me kent weet dat ik het niet zomaar wil doen... Ik kwam uit op bindwefselmassagetechnieken en cuppen en ... plots stond het daar. Dit moest ik leren, dit was iets speciaals....


Ik heb er maanden ontzettend hard naar uitgekeken tot donderdag 23 februari, het was eindelijk zover, ik kon vertrekken!


Zo gezegd zo gedaan... ik ging op zoek naar een verblijf en kwam bij een dame terecht. De meest gastvrije dame die ik ooit gezien heb. Een warme en lieve vrouw die me echt zo hard geholpen heeft om goed voor mijzelf te zorgen. Een dame die meer dan een dankjewel verdient.

En toen begon het allemaal! Na heel wat therorie die heel mooi aansluit bij mijn opleidingen tot voedingstherapeut mochten we dan zelf gaan cuppen.


En OH BOY wat ging er een wereld voor mij open. Dit was niet het cuppen dat ik in 2019 had geleerd, dit was zoveel meer. Dit was zelf een beetje magisch. Al ga ik er niet de diep op ingaan op dat magische stukje. Ik laat graag de ervaring aan jou over.


Maar deel heel graag mijn ervaringen van deze mooie dagen.


Wij hebben deze dagen zelf mogen leren op echte modellen en wij waren voor anderen dus ook model. Zo kan je echt ervaren hoe het voelt en wat het met je doet. In het begin heel onwennig maar van zodra je weet wat je doet voelt het zo fijn aan. Het mogen werken aan blokkades, pijn, ontstekingen, verdriet, littekens, celulitis, tinitus, migraine, nek-en schouderklachten, coupeurose, acne, maag-en darmproblemen, fibro en zelf cravings (onstopbare zin in zoet, zuur, ...) Alles is langs ons gekomen. 40 deelnemers met allemaal hun eigen verhaal, eigen verleden, eigen pijn (fysiek maar ook mentaal) Elk op zich en oh zo mooi om te zien met mijn eigen ogen en te voelen met mijn eigen handen wat dit kan doen.


Ik deel hier graag ervaringen van anderen zonder hun naam te noemen en van mijzelf.


Een dame die 10 jaar geleden een maagverkleining had laten doen had nog steeds vel te veel. Als je haar ziet een hele mooie vrouw, vanbinnen en vanbuiten maar je zag haar onzekerheid. Na het cuppen van haar rechter bovenbeen zag ik onmiddellijk resultaat. De dag nadien vertelde ze heel trots dat ze eindelijk terug hoop had dat ze opnieuw mooie benen zou hebben. De verklevingen hadden zich zo gebundeld dat ze nooit zomaar zouden losgekomen zijn.


Een dame die ontzettend veel sport, slank figuur en een vurige kracht in zichzelf waar je aan voelt dat het een echte vechter is had op het eerste zicht geen ongemakken. Maar tijdens het cuppen vertelde ze me dat ze normaal gezien niet al te gezond eet. Vaak van het ene uiterste in het andere hervalt ... Zowel aan haar onderarm (die lastige hangende onderarmen) als aan haar knie had ik een enorme verkleving opgemerkt. Ik ben op haar vraag echt heel hard doorgaan en je zag gewoon onmiddellijk verbetering.


Een dame had 20 jaar geleden een miskraam gehad en nooit meer kinderen kunnen krijgen. Dit heeft een enorme emotionele impact op haar gehad en was een rode draad in haar leven. Na haar te behandelen heeft ze een mooie, vreemde droom gehad die haar dit alles een plaats heeft kunnen laten geven en die nu op een andere manier naar haar verleden en naar de toekomst kijkt.


Een dame die ook met deze opleiding heeft meegedaan was vandaag bij de fysio (opnieuw voor een beknelde zenuw ( ischias) de behandeling was altijd wel pijnlijk , zowel het losmaken als de shock wave. Maar vandaag.. niks!! Geen pijn niks. De fysioloog vertelde haar dat al haar bokkades weg zijn.


Ikzelf die al jaren sukkelt met mijn knie, bovenarmen en schouders... want sporten is gezond ;-) Die soms muurtjes bouwt om mijzelf te beschermen en die blijft doorgaan tot de hamer stop zegt...Heb zo'n mooie ervaringen gehad. Mijn pezen van beide schouders zijn gescheurd geweest. Verkalking op mijn gewrichten en een knie die regelmatig vol vocht schiet.


Mijn resultaten :


Mijn knie bevat GEEN vocht meer Uit mijn bovenarm is zoveel vocht gekomen dat ik het zelf niet kon geloven. En voelt nog pijnlijk aan maar zijn mega beweegbaar nu. Mijn andere arm die niet gedaan is, ... twee keer raden, daar voel ik immens veel verschil in (doet nog pijn en is niet zo beweegbaar)

Mijn kaken knellen niet meer zo hard en ik krijg mijn mond terug verder open.

Mijn onderbeen (is maar één gedaan) is strakker dan het andere en mijn scheenbeen is NIET meer gevoelig..

Mijn nek en schouders (na een auto ongeluk) en echt heeel veel (niet goedkope) behandelingen en nooit geholpen... eindelijk zo anders... een last van mijn schouders.

Loslaten... mijn grootste werkpunt .. zoals je in het filmje kan zien...ik heb een heel klein beetje kunnen loslaten.Van heerlijke dromen tot nachtmerries, van loslaten, beven tot geen zin meer in suiker of overvloeding eten. Gewoon heel erg hard huilen of een last van de schouders, vermindering en zelf verdwijnen van celulit, problemen met de bloeddoorstroming, vochtophoping. Eindelijk grote boodschap, verlost van een nierbekkenontsteking, migraine en ontelbaar meer verhalen... Ik vind het heerlijk om dit met jou te delen en hoop ook jou op mijn behandeltafel te mogen ontvangen zodat ook jij dit met anderen kan delen. En jij jouw lichaam opneiuw gezond kan maken en de beste versie van jezelf kan worden.


Nu ga ik nog een 40 tal uren oefenen op vrienden en familie en dan kan ook jij bij mij terecht op de tafel. Wil jij ook ervaren wat ik en anderen hebben ervaren?


Heel veel liefs

Anouschka

Kommentare


bottom of page