top of page

Mijn gelaatsritueel


Mijn gelaatsritueel is mijn dagelijkse verwenmoment en me-time momentje dat ik voor geen geld in de hele wereld nog wil missen.


Hoe ga ik nu te werk?


De uitleg klinkt misschien wat lang. Alsof je een half uur extra moet uittrekken. Maar dat is totaal niet zo! Ik leg je heel graag uit hoe ik te werk ga en geef een beetje achtergrond informatie over de producten.


We werken sowieso met een dubbele reiniging. Een dubbele reinigingsmethode hoeft niet langer te duren dan nodig. Ook ik heb een gezin en een drukke job waardoor ik geen uren in de badkamer kan doorbrengen. Door dit ochten en avond ritueel toe te passen, krijg ik het gevoel dat ik echt voor mijzelf zorg.


Het kan echt wel snel gaan. Ik breng met droge handen (de hoeveelheid van een stuk van 20 cent) de Advanced Precleanser ('s avonds om mijn mascara en eventueel andere make-up te verwijderen) of Amazing Oil Cleanser ('s ochtends omdat er dan zeker geen mascara te vinden is op mijn ogen) aan op een droog gelaat vlak voor ik de douche in stap.


Elke twee dagen scrub ik mijn gezicht (altijd 's avonds). Wanneer mijn gezicht nog nat is van het eerste stapje dan breng ik de gezichtsscrub gewoon snel onder de douche aan en spoel vervolgens goed af onder de douche en breng de Dedicated Face Wash aan op een nat gelaat heerlijk als je hem eerst wat laat schuimen tussen je handpalmen. 's Morgens gebruik ik dus als tweede stapje enkel de Dedicated Face Wash. Zowel 's avonds als 's morgens spray ik na de reiniging overvloedig de Elementary Toning Mist over mijn gelaat (indien nodig afdeppen voor je je gelaatscrème aanbrengt). Kan ook met een watje gebruikt worden. Ik gebruik hem ook graag om mijn make-up te fixeren.


Sinds ik de Clever en Fine Day fluid heb ontdekt en deze meng met het met Fascinating Broccoli Seed Oil en met Essential Oil Frankincense ik breng ze 's avonds op mijn gereinigde huid aan. Indien nodig breng ik nadien ook nog de Faitfull Faceguard aan (enkel bij extreem droge huid of als ik veel in de zon heb gezeten zoals op vakantie)


's Morgens gebruik in de Fine Day Fluid onder mijn Faitfull Faceguard (je hoeft je serum en dag- en/of nachtcrème niet meer apart aan te brengen). Evenmin een aparte oogcrème. Een klein beetje product volstaat.


Natuurlijk hou ik wel van een maskertje van tijd tot tijd. Het Charcoal Detox Mask gebruik ik vooral op mijn T-zone maar je mag je hele gelaat er mee vullen. Het werkt ook geweldig goed tegen jeugdpuistjes. Af en toe lukt het om het bij onze Lenn aan te brengen. Superleuk!


Natuurlijk is er nog zoooooveel en heb ik nog heel wat andere leuke tips & tricks voor de geweldige producten die ik graag met je deel. Er komen dus zeker nog nieuwsbrieven over!


Doe jij graag eens mee met één van onze gelaatsworkshops? Dan kan je op onze EVENT pagina alle data terugvinden. Je kan ook altijd een PRIVE workshop boeken (minstens 6 deelnemers) of je kan natuurlijk ook een gelaatsverzorging laten uitvoeren ( €40 kennismaking van 30 min - €79 voor een behandeling met een op maat gemaakt gelaatsmasker en massage of €95 met extra massage en 2 de masker) Je boekt dit via onze ONLINE AGENDAA


De eerste stap van het natuurlijke thuisverzorgingsprogramma van RainPharma is een gelaatsreiniger op oliebasis. Met de letter A, dus.


Olie trekt olie aan. Dat kan overtollig sebum zijn (bij een vette huid) of waterproof make-

up (ook op oliebasis) of luchtverontreiniging of ... kortom alle op olie gebaseerde vuiltjes.


Daarom geschikt voor elk huidtype én volledig unisex.


Het is belangrijk dat het product met droge handen wordt ingesmeerd op een droog

gelaat. Nu is het de bedoeling om het gelaat te masseren zodat de olie van het product

goed mengt met de olie op de huid (of met de make-up). Door vervolgens de handen nat

te maken en verder te masseren, verandert de reiniger in een witte reinigingsmelk. De

'emulgator' wordt door het water geactiveerd. Hierdoor lost de olie helemaal op. Niet enkel

de olie van het product, maar ook alle olie die er aan gebonden is (dankzij de masserende

bewegingen op een droge huid). Vervolgens spoel je alles makkelijk weg met meer water.


Cleanser is gebruik ik 's morgens en de Advanced Precleanser gerbruik ik 's avonds.


Wie echt een hele vette huid heeft of net een hele droge huid, of erg veel make-up draagt, is beter af met de iets sterkere Advanced Precleanser. Deze bevat meer kostbare en 'zwaardere' oliën en kent een ander productieproces. Voor het zwaardere werk dus.


In het geval van een zeer droge huid: omdat de oliën rijker zijn (voeden).

In het geval van een zeer vette huid: omdat deze 'zwaardere' oliën meer sebum kunnen binden om nadien weg te spoelen.B


De tweede stap van het natuurlijke thuisverzorgingsprogramma van RainPharma is een gezichtsscrub. Scrubben doen we om overtollige dode huidcellen te verwijderen. Daardoor lijkt de huid minder dof en krijgen zwarte puntjes, puistjes en onzuiverheden minder kans.De dode huidcellen vormen echter ook onze huidbarrière en er leven heel wat goede

bacteriën die onze huid moeten beschermen. Bovendien is de huid geen planken vloer waar je de splinters van moet wegschuren. Met andere woorden: het is geen goed idee om zuren op de huid aan te brengen of ruwe gezichtsscrubs te gebruiken. Deze kunnen op korte termijn heel effectief lijken, op lange termijn kamp je mogelijks met huidproblemen en een huid die niet meer in staat is zichzelf te beschermen.


De Brightening Face Scrub is een zeer milde scrub. Het voelt niet schurend en toch

verwijder je evengoed de overtollige dode huidcellen. Net zo goed als met een ruwe

scrub, maar zonder de nadelen ervan op langere termijn. Wij gebruiken bolletjes uit

jojobaolie. Ze halen de overtollige dode huidcellen weg, maar zijn zachter dan de

levende huid, waardoor deze niet geïrriteerd kan raken.Naast de Brightening Face Scrub heb je ook de Balming Face Polish. Ze vervangen elkaar,

maar vullen elkaar ook aan. De Balming Face Polish gebruik ik elke week, voor

het 'grote onderhoud'.Anouschka's TIP : Ik gebruik De Brightening Face Scrub om de andere avond na de Advanced Precleanser, het kan zeker geen kwaad. Hij is zo lief voor de complexe natuur van de huid dat je hem ook dagelijks mag gebruiken. Bij een normale huid adviseren we deze scrub 1 tot 2 maal per week te gebruiken. Mensen met veel onzuiverheden adviseren we, zeker in het begin om veel vaker te scrubben. De Balming Face Polish breng je aan op een droge huid. Maak cirkelvormige bewegingen tot je de scrubdeeltjes bijna niet meer voelt, neem je tijd. Voeg vervolgens een beetje

water toe en masseer verder. Spoel tenslotte overvloedig af met water. Een hele gevoelige

huid? Zet dan geen druk tijdens het inmasseren van het product. De huid voelt niet enkel

streelzacht na deze speciale polish, maar voelt ook enorm gevoed en in balans. Vandaar
C


De derde stap van het natuurlijke thuisverzorgingsprogramma van RainPharma is een gelaatsmasker.


Het is aanbevolen om minstens 1x per week - gedurende minstens 10 minuten - een

gelaatsmasker aan te brengen.


Het Comforting Clay Mask is zuiverend dankzij klei en korenbloemwater. Het masker is ook voedend en beschermend dankzij amandel-, en druivenpitolie en karitéboter. Kamille en Aloë Vera zijn dan weer erg verzachtend. Zuiveren, beschermen, verzachten zijn de 3 sleutelwoorden. Dankzij de combinatie vanplantaardige oliën en klei, voelt dit masker niet trekkerig aan. Dat is een goede zaak voor de droge huid, maar ook voor de vette huid. De vette huid heeft actieve talgklieren. Als je teveel olie aan de huid onttrekt op een agressieve manier, zal de huid enkele uren mat aanvoelen maar als snel vetter worden. Dankzij oliën aan te brengen op een vette huid

bereik je op langere termijn veel betere resultaten. Met dit masker hou je je poriën schoon

en zorg je voor een egale huidtint en een frisse aanblik.


Op een beschadigde huid of hypergevoelige huid kan klei soms wat tintelend aanvoelen (in

dat geval voordien zeker niet scrubben). Ook de aanwezigheid van korenbloemwater kan

hiertoe bijdragen. Het verkoelende effect kan door sommige mensen als branderig worden

ervaren. Het goede is dat de huid wel warm aanvoelt, maar niet rood wordt. Je kan dit

licht tintelende gevoel wel wegnemen door een beetje Amazing Oil Cleanser onder het

masker te mengen alvorens het aan te brengen en niet te scrubben voor je het masker

aanbrengt (eventueel de dag voordien). De dubbele reiniging volstaat dan.


Anouschka's TIP : Je kan een dikkere laag aanbrengen en het masker een half uur - of zolang je wil laten opliggen. Je kan ook een hele dunne laag aanbrengen en het masker al na 5 minuutjes

onder de douche afspoelen. Dan kan je meteen het masker goed afspoelen met behulp

van de Dedicated Face Wash. Dat is het 4de stapje.


Bij 1 op 100 mensen kan de huid na een echt kleimasker vuurrrood zijn. Verwar dit niet

met een allergische reactie. De roodheid trekt weg en de huid is nadien frisser, voller,

strakker en mooier. Een verwittigde man of vrouw is er twee waard en men gebruikt een

kleimasker de eerste keer dan best ook niet vlak voor een feestje.
D


De vierde stap van het natuurlijke thuisverzorgingsprogramma van RainPharma is een

gelaatsreiniger.


Samen met Advanced Precleanser of Amazing Oil Cleanser bekom je de dubbele reinigingsmethode die wij voorstaan. Dit zijn de reinigers met letter A verwijderen de op olie gebaseerde vuiltjes, de reiniger met letter D, onze Dedicated Face Wash pakt de wateroplosbare deeltjes aan.


Anouschka's TIP : Je hebt echt maar een half pompje nodig van dit product en je moet het heel goed naspoelen met water, anders kan je - bij een foute toepassing- een licht kleverig huidgevoel hebben nadien. Bovendien kunnen mensen wiens huid nog niet in balans is, toch een licht trekkering gevoel hebben. Daarvoor dienen dan stapjes E en F.E


De vijfde stap van het natuurlijke thuisverzorgingsprogramma van RainPharma is een toner. Deze Elementary Toning Mist is een meerwaarde voor je huid.


Het verfrissende effect in klassieke toners is vaak afkomstig van alcohol. Dat geeft het

gevoel alsof de poriën krimpen. Tijdelijk. Je begrijpt dat dit frisse effect niet goed is.

Alcohol (bepaalde alcohol) droogt de huid uit en kan irriteren bij veelvuldig gebruik.

Een toner bij RainPharma zit anders in elkaar. Het is een soort water-zonder-water dat je

op het gelaat sprayt telkens het met kraantjeswater in contact is gekomen. Water kan hard zijn voor de huid.


Overtollige druppels dep je af en vervolgens is de huid klaar om de dag- of nachtverzorging aan te brengen. Deze toner bestaat uit echt rozenwater afkomstig van vers geplukte rozenblaadjes en is aangevuld met plantaardige glycerine, gefermenteerde maïs en komkommerwater. Het is een belangrijke stap voor een schone en gebalanceerde huid.


Anouschka's TIP : Als after-shave of om make-up te fixeren. Ook tussendoor sprayen om je gelaat te verfrissen in de zomer of op vakantie, kan.


F


De zesde (en laatste) stap van het natuurlijke thuisverzorgingsprogramma van RainPharma is een oogcrème, serum, dag- en nachtcrème in één. Faithful Face Guard.


Een pracht van een product. Een 4-in-1 formule is tegelijk revolutionair en eenvoudig om te gebruiken. Dankzij de unieke mix van ingrediënten kalmeert dit product de gevoelige

huid, herstelt het de droge huid, balanceert het de vette huid én is het erg geliefd door de

oudere huid. Met andere woorden: geschikt voor élk huidtype. - Bescherming tegen vrije radicalen van buitenaf


- Slechte bacteriën kunnen niet aan de huid hechten

- Instant voelt de huid minstens 20% minder ruw aan

- Er is een tijdelijk opspannend effect (glamour effect)

- Roodheid vermindert


Een natuurlijk schild laat de huid ademen. Dat is anders bij minerale oliën of (organische)

siliconen waarbij de huid afgesloten wordt. Op korte termijn voelen siliconen en minerale

oliën goed aan (zalig zelfs). Op lange termijn wordt de natuurlijke functie van je huid

verstoort door het verstikkend laagje (en raakt je huid er als het ware aan 'verslaafd' zodat

je niet meer zonder kunt - het 'lippenbalsem-effect': hoe meer je er van smeert, hoe

droger je lippen als je het niet gebruikt).Treatments


Clever Night Remedy is de ultieme anti-aging formule en een revolutie in cosmetica. Deze all-in-one nachtverzorging laat je huid al vanaf de eerste toepassing zijdezacht en jong aanvoelen.


Fine Day Fluid is een premium gelaatsserum en heeft een lichte textuur en laat je huid al vanaf de eerste toepassing zijdezacht en jong aanvoelen.


Comentarios


bottom of page