top of page

Ontgiften van zware metalen

Zware metalen worden steeds meer beschouwd als één van de factoren die bijdragen aan het ontstaan van degeneratieve aandoeningen (als gevolg van achteruitgang). Vooral de hersenen zijn gevoelig voor de toxiciteit van een overmaat aan zware metalen. Het neurotoxische effect van zware metalen, zoals lood, kwik en cadmium, wordt gezien bij ziektebeelden zoals parkinson, multiple sclerose, alzheimer, amyotrofische laterale sclerose, ADHD en autisme. Het is daarom belangrijk om zowel acute als chronische zware metalen vergiftiging te herkennen of op te sporen en preventieve en curatieve maatregelen te nemen om de schade te beperken. Met onze Olego test kunnen wij 15 van de meest toxische metalen opsporen en je begeleiden naar een gezonder lichaam. Maak HIER een afspraak voor een test. Je krijgt een uitgebreid verslag en leert stap voor stap wat je moet eten en drinken en eventueel bij suppleren. Je krijgt tips & tricks om zelf aan de slag te gaan en elke maand een opvolg gesprek om bij te sturen indien nodig.


Metalen en zware metalen


Er zijn 35 metalen waaraan we als mens blootgesteld kunnen worden; 23 daarvan zijn zware elementen of ‘zware metalen’: antimonium, arsenicum, bismut, cadmium, cerium, chroom, kobalt, koper, gallium, goud, ijzer, lood, mangaan, kwik, nikkel, platina, zilver, tellurium, thallium, tin, uranium, vanadium en zink.


Kleine hoeveelheden van deze elementen zijn van nature aanwezig in onze omgeving en in onze voeding en zijn in feite nodig voor een goede gezondheid, maar grote hoeveelheden kunnen tot acute of chronische vergiftiging leiden. Zware metalentoxiciteit kan het centraal zenuwstelsel beschadigen, de mentale vermogens aantasten, het energiepeil verlagen, de bloedsamenstelling wijzigen en schade berokken aan de longen, nieren, lever, hersenen en andere vitale organen. Langdurige blootstelling kan resulteren in het ontstaan van lichamelijke, musculaire en neurologische degeneratieve processen, die lijken op alzheimer, parkinson, multiple sclerose, spierafbraak, enz. Herhaald contact met zware metalen zou zelfs kanker kunnen veroorzaken. Wanneer zware metalentoxiciteit niet wordt herkend en behandeld, kunnen ernstige pathologieën ontstaan (Femer, 2001).Acuut versus chronisch


Acute zware metalentoxiciteit is niet zo moeilijk vast te stellen. De symptomen zijn gewoonlijk behoorlijk ernstig en komen snel opzetten, zodat ze meestal wel in verband gebracht worden met blootstelling aan of inname van zware metalen: krampen, misselijkheid, overgeven, pijn, zweten, hoofdpijn, ademhalingsmoeilijkheden, aantasting van de verstandelijke en motorische functies, spraakproblemen, manie en stuipen.


De symptomen van chronische blootstelling zijn veel moeilijker in verband te brengen met zware metalen. Deze symptomen zijn aantasting van de verstandelijke en motorische functies, spraakproblemen, nervositeit, emotionele labiliteit, slapeloosheid, misselijkheid, lethargie en zich slecht voelen. Ze komen overeen met de symptomen van een heleboel andere ziektebeelden en ontwikkelen zich vaak pas na maanden of jaren, wat het moeilijk maakt om de juiste diagnose te stellen.


Waarom wij met RainPharma werken


Zware metalen komen ons lichaam binnen via voeding, medicatie, cosmetica, verf, gereedschap, kookgerei, water en lucht. Ze dringen binnen door de mond, via de neus (longen) of absorptie via de huid. Een gezond lichaam is in staat kleine hoeveelheden zware metalen onschadelijk te maken en te verwijderen. RainPharma kiest ervoor om geen toxische ingrediënten te gebruiken in hun producten en supplementen. Wij kiezen daarom resoluut voor dit Belgische topmerk.


Als je elke dag cosmetica op je gelaat en lichaams smeert, zit de kans er in dat je door de opname van je huid ook deze toxines binnen krijgt. In ons E-Book toxische overbelasting vermijden, leren we je stap voor stap etiketten te lezen en kiezen voor de juiste ingrediënten.


Een deel van onze producten vind je terug in onze webshop maar in onze fysieke winkel vind je alle producten van RainPharma. Wij kiezen ervoor om jou te ontvangen in onze winkel of online via zoom te adivseren want iedere individu is anders.Zijn deze zware metalen dan zo ongezond?


Zware metalen worden pas toxisch wanneer ze niet behoorlijk afgebroken en geëlimineerd worden en ze zich kunnen opstapelen in de zachte weefsels. Dat is het geval wanneer we meer zware metalen binnenkrijgen dan het lichaam kan detoxificeren. Hoeveel precies te veel is, hangt af van de lichamelijke conditie, de antioxidantstatus en de detoxificatiecapaciteit van het individu. Ook dit testen we met onze Oligoscan. Je maakt best een afspraak via DEZE weg.Wat kan in verwachten met deze test?


Je hebt 1 afspraak in onze praktijk om de test te kunnen uitvoeren. Je krijgt de resultaten ook mee naar huis. De week volgend resultaten zitten we opnieuw samen (in de praktijk of via zoom) en bespreken we jou resultaten en krijg je een volledig verslag en advies op papier. Tijdens deze test gaan we niet alleen de zware metalen bekijken maar ook heel wat andere onderdelen zoals je vitamninen, vetverbranding... Meer informatie? Bel me 0498641219 of stuur een Whatsapp bericht. We beantwooden je vragen binnen de 48 u.


Welke zware metalen heb je en wat doe je er aan? Laat het testen. Zeer zinvol. Lange opgehoopte zware metalen kunnen opgeruimd worden. Heel veel doet je lichaam zelf al, maar als er een belasting is is dat het teken dat het lichaam het te veel wordt. Door dat je longen en het spijsverteringskanaal en de huid al mee helpen uitscheiden. De nieren en de lever, die dit ook moeten doen krijgen het wel zwaar als er langdurig zware metalen gestapeld zijn, meestal zonder dat je het merkte. Soms wat vermoeid en kleine klachtjes. Belangrijk is de voeding, daar kun je al heel veel mee doen.


Wil je zelf thuis aan de slag? Laat je zeker goed begleiden door iemand die er voldoende kennis over heeft.


Op een natuurlijke manier ontgiften kan door aan je voeding of shake de volgende zaken toe te voegen. Ik geef je graag wat links waar je prijs/kwaliteit kan kiezen.


Gerstengras Spirulina (voorkeur Marcus Rorher) of via DEZE site (daar krijg je korting als je mijn code ingeeft. Mijn code = gezondheidshuis). Bestel geen mengeling met andere superfoofds, vaak werken die elkaar tegen of gaan die net de zware metalen verplaatsen ipv afvoeren. Dat kan zeker in de een later stadium wanneer we weten dat de metalen sterk verminderd zijn. Dulse

Bron : Biok

Comments


bottom of page