top of page

Mijn ganse jeugd heb ik altijd stevig gesport. Ik at gezond (alleszins, dat dacht ik toch). Toch had ik regelmatig last van migraineaanvallen. Ook de stoelgang ging niet zoals het zou moeten zijn. Dit bleek door een allergie aan geraffineerde suikers volgens een osteopaat. Ik liet onmiddellijk de suiker in mijn thee en de dagelijkse ijsjes met chocolade als dessert. De migraineaanvallen waren beduidend minder, maar niet weg.

 

Nooit heb ik moeten dieten, maar in december 2013 kreeg ik te horen dat ik borstkanker had. Na chemo, bestralingen en operatie (wegnemen van tumor en daarna preventief eiertakken) en een hoop cortisone, kwamen de kilo’s erbij. De menopauze heeft daar ook wat in meegespeeld.

 

Het werd tijd dat ik iets veranderde. Ik at in de week geen brood meer, omdat ik daar een opgeblazen gevoel van kreeg en at ‘s middags slaatjes. Het beterde even maar de goestingskes ’s avonds bleven (soms heel erg).

 

Toen ontdekte ik de via Anouschka het “Leef en eet ZONDER DIEET" en besloot ik om een keer te gaan luisteren naar een presentatie. Hier werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt, dat mijn gewicht niet overeenstemde met mijn leeftijd. Dit wou ik niet en gaf het programma een kans. Ik startte het programma en al snel had ik het gevoel meer energie te hebben.

 

In het begin is het inderdaad wat zoeken en uitproberen, maar nu is het al meer routine geworden. De eerste maand ging redelijk traag, ondanks mijn vele inspanningen. Ik zette toch door en besloot om opnieuw te starten van in het begin. En ja hoor, halverwege begon je effectief resultaat te zien aan mijn lichaam.

 

Tot nu toe geen migraineaanvallen, perfecte dagelijkse stoelgang, geen goestingskes in ongezonde zaken en vooral VEEL energie. Ik ben ook beduidend een aantal kilo’s kwijt op de juiste plaats en dat voelt Super!

 

Ik raad het iedereen aan in combinatie met yogirya, de perfecte match tussen stretching, kracht en uithouding.

 

Hoe heb ik het programma zelf ervaren? Wel. Het feit dat je blijvend controle hebt over wat je wel en niet mag eten en hoe dat je dingen moet combineren, vind ik de max. Alles noteren en dan daarop dagelijkse feedback krijgen, was voor mij ideaal. Dit gaf mij telkens weer een extra boost om door te gaan met datgene waar ik mee bezig was. Mezelf weer beter maken!

 

Ik hoop dat ik met deze recensie andere mensen kan aansporen om hetzelfde te doen. Ik wil dan ook bij deze Anouschka nog even in de bloemetjes zetten. Zij staat voortdurend voor iedereen klaar en geeft jou voortdurend aanmoedigingen en de kracht om verder te werken aan een gezond lichaam.

 

“Een gezonde geest in een gezond lichaam". Ik voel mij terug vrij in mijn hoofd! DANK JE WEL!

—  Inge

Romige pompoensoep met kokosgember en geroosterde groenten.

Plantaardige, veganistische soep.


Romige pompoensoep met kokosgember is heerlijk voedzaam. De warmte van verse gember geeft een heerlijke toets aan de zoete basis van kokos en pompoen. Ik maak dit met een groentebouillonbasis (doe er gerust zelfgemaakte kippenbouillon bij als je dat liever hebt).


Ingrediënten


1 kilo pompoen - elke soort is goed, ik heb flessen-pompoen gebruikt voor de afgebeelde soep

1 kleine zoete aardappel

1 rode biet (vers of al gekookt)

1 kleine koolraap

500 ml groentenbouillon

150 ml kokosmelk*

1 rode ui

60 gram verse gember (ongeveer 3-4 stukjes ter grootte van een duim)

2 tl Kurkuma

eventueel 1 tl komijnpoeder (is aparte smaak dus als je dit niet lekker vindt, doe je dit best niet)

2 tl curry (of meer naar smaak)

2 eetlepels extra vierge olijfolie om de pompoen te roosteren - kan ook kokosolie gebruiken

himalayzout en peper naar smaakHoe gaan we nu te werk?


Groentenbouillon basis : 1 grote wortel. Kruiden en smaakmakers zorgen voor veel extra smaak. Voeg een een bouquet garnie is een combinatie van laurier, tijm en peterselie stengels (niet de blaadjes in dit geval) en eventueel rozemarijn, tijm, … toe om meer smaak te krijgen in je bouillon. Ook champignons zijn perfecte smaakmakers! Laat je bouillon minstens 30 minuten en bij voorkeur een uurtje trekken op middel vuur. Je bouillon hoeft niet te koken, dat is te agressief, laat hem lichtjes bubbelen.


Instructies


Schil de pompoen en snijd hem in stukken van gelijke grootte of koop al gesneden (diepvries)

Snij de gember, rode ui en de rode biet, zoete aardappel en koolraap in blokjes


Hou ongeveer ¼ van de pompoen opzij en leg deze op een bakplaat in de over op bakpapier en laat opstaan tot er een klein gecarameliseerd korstje opstaat. Leg hierbij de zoete aardappel, rode biet en koolraap apart wat je moet dit apart gebruiken


Zet terwijl een gietijzeren pot of iets gelijkaardigs en doe er een goede scheut cocos olie of olijfolie in. Stoof de rode ui en de rest van de pompoen.


Neem de pompoen uit de oven en doe de curry, de bouillon, gember, kokosmelk, peper en zout in de blender of mix met staafmixer tot het glad is en giet dit mengsel bij de rest van de pompoen en mix alles tot een glad mengsel.


Neem de geroosterde biet, zoete aardappel en koolraap en leg die in je soepbord. Overgiet met de soep. Doe er eventueel nog wat kokosmelk bovenop en wat koreander.


Smakelijk!


bottom of page