top of page

Romige pompoensoep met kokosgember en geroosterde groenten.

Plantaardige, veganistische soep.


Romige pompoensoep met kokosgember is heerlijk voedzaam. De warmte van verse gember geeft een heerlijke toets aan de zoete basis van kokos en pompoen. Ik maak dit met een groentebouillonbasis (doe er gerust zelfgemaakte kippenbouillon bij als je dat liever hebt).


Ingrediënten


1 kilo pompoen - elke soort is goed, ik heb flessen-pompoen gebruikt voor de afgebeelde soep

1 kleine zoete aardappel

1 rode biet (vers of al gekookt)

1 kleine koolraap

500 ml groentenbouillon

150 ml kokosmelk*

1 rode ui

60 gram verse gember (ongeveer 3-4 stukjes ter grootte van een duim)

2 tl Kurkuma

eventueel 1 tl komijnpoeder (is aparte smaak dus als je dit niet lekker vindt, doe je dit best niet)

2 tl curry (of meer naar smaak)

2 eetlepels extra vierge olijfolie om de pompoen te roosteren - kan ook kokosolie gebruiken

himalayzout en peper naar smaak



Hoe gaan we nu te werk?


Groentenbouillon basis : 1 grote wortel. Kruiden en smaakmakers zorgen voor veel extra smaak. Voeg een een bouquet garnie is een combinatie van laurier, tijm en peterselie stengels (niet de blaadjes in dit geval) en eventueel rozemarijn, tijm, … toe om meer smaak te krijgen in je bouillon. Ook champignons zijn perfecte smaakmakers! Laat je bouillon minstens 30 minuten en bij voorkeur een uurtje trekken op middel vuur. Je bouillon hoeft niet te koken, dat is te agressief, laat hem lichtjes bubbelen.


Instructies


Schil de pompoen en snijd hem in stukken van gelijke grootte of koop al gesneden (diepvries)

Snij de gember, rode ui en de rode biet, zoete aardappel en koolraap in blokjes


Hou ongeveer ¼ van de pompoen opzij en leg deze op een bakplaat in de over op bakpapier en laat opstaan tot er een klein gecarameliseerd korstje opstaat. Leg hierbij de zoete aardappel, rode biet en koolraap apart wat je moet dit apart gebruiken


Zet terwijl een gietijzeren pot of iets gelijkaardigs en doe er een goede scheut cocos olie of olijfolie in. Stoof de rode ui en de rest van de pompoen.


Neem de pompoen uit de oven en doe de curry, de bouillon, gember, kokosmelk, peper en zout in de blender of mix met staafmixer tot het glad is en giet dit mengsel bij de rest van de pompoen en mix alles tot een glad mengsel.


Neem de geroosterde biet, zoete aardappel en koolraap en leg die in je soepbord. Overgiet met de soep. Doe er eventueel nog wat kokosmelk bovenop en wat koreander.


Smakelijk!




bottom of page