top of page

Mijn ganse jeugd heb ik altijd stevig gesport. Ik at gezond (alleszins, dat dacht ik toch). Toch had ik regelmatig last van migraineaanvallen. Ook de stoelgang ging niet zoals het zou moeten zijn. Dit bleek door een allergie aan geraffineerde suikers volgens een osteopaat. Ik liet onmiddellijk de suiker in mijn thee en de dagelijkse ijsjes met chocolade als dessert. De migraineaanvallen waren beduidend minder, maar niet weg.

 

Nooit heb ik moeten dieten, maar in december 2013 kreeg ik te horen dat ik borstkanker had. Na chemo, bestralingen en operatie (wegnemen van tumor en daarna preventief eiertakken) en een hoop cortisone, kwamen de kilo’s erbij. De menopauze heeft daar ook wat in meegespeeld.

 

Het werd tijd dat ik iets veranderde. Ik at in de week geen brood meer, omdat ik daar een opgeblazen gevoel van kreeg en at ‘s middags slaatjes. Het beterde even maar de goestingskes ’s avonds bleven (soms heel erg).

 

Toen ontdekte ik de via Anouschka het “Leef en eet ZONDER DIEET" en besloot ik om een keer te gaan luisteren naar een presentatie. Hier werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt, dat mijn gewicht niet overeenstemde met mijn leeftijd. Dit wou ik niet en gaf het programma een kans. Ik startte het programma en al snel had ik het gevoel meer energie te hebben.

 

In het begin is het inderdaad wat zoeken en uitproberen, maar nu is het al meer routine geworden. De eerste maand ging redelijk traag, ondanks mijn vele inspanningen. Ik zette toch door en besloot om opnieuw te starten van in het begin. En ja hoor, halverwege begon je effectief resultaat te zien aan mijn lichaam.

 

Tot nu toe geen migraineaanvallen, perfecte dagelijkse stoelgang, geen goestingskes in ongezonde zaken en vooral VEEL energie. Ik ben ook beduidend een aantal kilo’s kwijt op de juiste plaats en dat voelt Super!

 

Ik raad het iedereen aan in combinatie met yogirya, de perfecte match tussen stretching, kracht en uithouding.

 

Hoe heb ik het programma zelf ervaren? Wel. Het feit dat je blijvend controle hebt over wat je wel en niet mag eten en hoe dat je dingen moet combineren, vind ik de max. Alles noteren en dan daarop dagelijkse feedback krijgen, was voor mij ideaal. Dit gaf mij telkens weer een extra boost om door te gaan met datgene waar ik mee bezig was. Mezelf weer beter maken!

 

Ik hoop dat ik met deze recensie andere mensen kan aansporen om hetzelfde te doen. Ik wil dan ook bij deze Anouschka nog even in de bloemetjes zetten. Zij staat voortdurend voor iedereen klaar en geeft jou voortdurend aanmoedigingen en de kracht om verder te werken aan een gezond lichaam.

 

“Een gezonde geest in een gezond lichaam". Ik voel mij terug vrij in mijn hoofd! DANK JE WEL!

—  Inge

Safraan als natuurlijke moodbooster


In een “dipje” zitten we allemaal weleens. Maar wat als je iedere dag opnieuw somber en depressief opstaat en naar bed gaat? En je interesse verliest in de mensen en de dingen om je heen? Misschien heb je dan last van een depressie. Een hersenaandoening die grote invloed heeft op je dagelijks leven en je omgeving.Depressie is een van de meest voorkomende psychiatrische stoornissen en treft naar schatting meer dan 300 miljoen mensen wereldwijd, wat neerkomt op ongeveer 4,4% van de totale wereldbevolking. De werkelijke cijfers zullen waarschijnlijk hoger zijn, aangezien dit percentage alleen gediagnosticeerde gevallen omvat waarbij ook subklinische niveaus van stemmingsstoornissen veel voorkomen. Er bestaan ​​farmacologische behandelingen, maar een aantal artikelen benadrukten het onvermogen van antidepressiva om consistent superioriteit ten opzichte van placebo aan te tonen bij patiënten met milde of matige symptomen. Bijwerkingen van dergelijke behandelingen, waaronder misselijkheid en slaperigheid, komen ook vaak voor, vooral bij middelhoge tot hoge doses in het geval van selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI's).


Alternatieve behandelingen, zoals natuurlijke producten of lichaamsbeweging voor de bestrijding van stemmingsstoornissen, worden daarom onderzocht en daar zijn wij bij Anouschka's Gezondheidshuis natuurlijk grote fan van. Want niets is beter dan bewegen in de buitenlucht, tussen de bomen, het water, de bergen.... Voor iedereen is dit anders.Safraan in gerechten


Safraan is heerlijk bij zeevruchten, rijst, tomaten en speelt goed met veel knoflook, saffraan komt uit de traditionele geneeskunde die in de Perzische culturen wordt gevonden. Het heeft de mensheid millennia lang gediend als zowel een keukenkruid als een krachtig medicijn. Saffraan staat bekend om zijn levendige kleur en smaak, en ook als 's werelds duurste specerij.


Maar wat saffraan nog meer heeft. Het wordt van oudsher gebruikt als een kalmerend, antidepressivum en ontstekingsremmend middel. Dit prachtige kruid geeft ook het gastro-intestinale voordeel van het ontspannen van de spieren van het spijsverteringskanaal om spasmen te verminderen en voedsel te helpen verteren,


Waarom zijn wij fan van onze Omega ZEN?


Wij gaan in deze blog dieper in op het gebruik van safraan in onze voeding en in onze supplementen.


Verschillende studies onderzochten de effecten van een gepatenteerd saffraanextract op emotioneel welzijn na 14, 28 en 56 dagen suppletie bij gezonde volwassenen die een slecht humeur hadden, gemeten met behulp van de POMS "totale stemmingsstoornis". Effecten van het extract op de fysiologische en psychologische respons op een psychosociale stressor (OMS) werden ook gemeten na een enkele acute dosis en postdosis op de hierboven genoemde tijdstippen. De resultaten onthulden verschillende gunstige effecten van saffraan op subjectieve stemmings- en kwaliteit van leven-metingen, waarbij de duidelijkste bevinding een grotere afname van de depressieschaal van de POMS weerspiegelt in vergelijking met placebo. Dit ging op dag 56 gepaard met een verbetering van de sociale relaties.
Saffraan heeft een hoog gehalte aan antioxidatieve carotenoïden (inclusief de belangrijkste antioxidant crocine, een carotenoïde die het zijn gebrande oranje kleur geeft) en B-vitamines. Er wordt gedacht dat saffraan de niveaus van neurotransmitters zoals dopamine, noradrenaline en serotonine in de hersenen verandert. Ook de antioxidanten in saffraan zijn een grote hulp bij het opruimen van vrije radicalen in het lichaam en om je hersencellen te beschermen tegen oxidatieve stress . Oxidatieve spanning is een bekend probleem bij mensen met stemming problemen.


Safraan is ook een geweldige hulp voor het spijsverteringskanaal, waar het spieren kan ontspannen. Het spijsverteringskanaal is de plaats van zowel het immuunsysteem als een centrale plaats voor de aanmaak van neurotransmitters. Wanneer je spijsvertering niet goed zit, zal het immuunsysteem de ontsteking in ons hele lichaam verhogen, inclusief onze hersenen - wat zal bijdragen aan elke stemmingsstoornis waarvoor we vatbaar zijn. En als je spijsvertering niet op zijn best is, zullen onze neurotransmitters onze 'emotionele moleculen' niet in balans zijn, wat betekent dat onze stemming er ook onder zal lijden.


Saffraan gebruiken in uw dieet en als supplementJe kunt koken met saffraan. Verder in mijn blog ga ik enkele recepten delen die ik heb gevonden. Ik raad altijd aan om te proberen deze natuurlijke remedies in voedsel te gebruiken. Hoewel supplementen van onschatbare waarde kunnen zijn op weg naar genezing, zal het leren eten van voedsel met deze prachtige kruiden en de juiste voedingsstoffen iemand op de lange termijn ook gezond houden.


In veel gevallen voor zowel angst als depressie, stemmingswisselingen, emotioneel eten..., raad ik aan om één tot twee capsules per dag te nemen van onze OMEGA ZEN. Deze formule heeft de juiste dosering van saffraan, plus een paar andere ondersteunende voedingsstoffen zoals omega 3. We hebben deze in een voordelige jaarverpakking van 365 caps of in een maandverpakking van 30 caps . Let op, als je niet de juiste dosis neemt, zal je niet het gewenste effect bekomen. We adviseren en onderstenen je graag in je zoektocht naar een rustiger, gelukkiger en gezonder leven.
Saffraan Conclusie


Hoewel kruidengeneesmiddelen over het algemeen minder krachtig zijn dan de meeste geneesmiddelen, hebben ze ook aangetoond dat ze minder bijwerkingen en interacties veroorzaken in vergelijking met geneesmiddelen. Veel van de mensen met stemmingsproblemen die bij Anouschka's Gezondheidshuis komen, zijn vaak te gevoelig voor medicijnen - in deze gevallen kunnen de kruiden misschien beter helpen. Vanuit een natuurgeneeskundig perspectief is het natuurlijk van vitaal belang om te werken aan een goede nachtrust, stress, lichaamsbeweging, de natuur in en gezond eten voor een langdurig gezond humeur.


Als je dit leest en geïnteresseerd bent in het proberen van saffraan of een ander natuurlijke middellen, neem dan contact met ons op. Zo kunnen wij bekijken of safraan iets anders een meerwaarde kan zijn voor je lichaam en gezondheid.


We raden je aan om nooit te starten met supplementen of aanpassingen in je voeding zonder eerst advies te vragen. Wij staan klaar om je te adviseren, informeren en je te helpen.


Veel liefs

Anouschka

Bron studies : Amerikaanse National Library of Medicine


bottom of page