top of page

Mijn ganse jeugd heb ik altijd stevig gesport. Ik at gezond (alleszins, dat dacht ik toch). Toch had ik regelmatig last van migraineaanvallen. Ook de stoelgang ging niet zoals het zou moeten zijn. Dit bleek door een allergie aan geraffineerde suikers volgens een osteopaat. Ik liet onmiddellijk de suiker in mijn thee en de dagelijkse ijsjes met chocolade als dessert. De migraineaanvallen waren beduidend minder, maar niet weg.

 

Nooit heb ik moeten dieten, maar in december 2013 kreeg ik te horen dat ik borstkanker had. Na chemo, bestralingen en operatie (wegnemen van tumor en daarna preventief eiertakken) en een hoop cortisone, kwamen de kilo’s erbij. De menopauze heeft daar ook wat in meegespeeld.

 

Het werd tijd dat ik iets veranderde. Ik at in de week geen brood meer, omdat ik daar een opgeblazen gevoel van kreeg en at ‘s middags slaatjes. Het beterde even maar de goestingskes ’s avonds bleven (soms heel erg).

 

Toen ontdekte ik de via Anouschka het “Leef en eet ZONDER DIEET" en besloot ik om een keer te gaan luisteren naar een presentatie. Hier werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt, dat mijn gewicht niet overeenstemde met mijn leeftijd. Dit wou ik niet en gaf het programma een kans. Ik startte het programma en al snel had ik het gevoel meer energie te hebben.

 

In het begin is het inderdaad wat zoeken en uitproberen, maar nu is het al meer routine geworden. De eerste maand ging redelijk traag, ondanks mijn vele inspanningen. Ik zette toch door en besloot om opnieuw te starten van in het begin. En ja hoor, halverwege begon je effectief resultaat te zien aan mijn lichaam.

 

Tot nu toe geen migraineaanvallen, perfecte dagelijkse stoelgang, geen goestingskes in ongezonde zaken en vooral VEEL energie. Ik ben ook beduidend een aantal kilo’s kwijt op de juiste plaats en dat voelt Super!

 

Ik raad het iedereen aan in combinatie met yogirya, de perfecte match tussen stretching, kracht en uithouding.

 

Hoe heb ik het programma zelf ervaren? Wel. Het feit dat je blijvend controle hebt over wat je wel en niet mag eten en hoe dat je dingen moet combineren, vind ik de max. Alles noteren en dan daarop dagelijkse feedback krijgen, was voor mij ideaal. Dit gaf mij telkens weer een extra boost om door te gaan met datgene waar ik mee bezig was. Mezelf weer beter maken!

 

Ik hoop dat ik met deze recensie andere mensen kan aansporen om hetzelfde te doen. Ik wil dan ook bij deze Anouschka nog even in de bloemetjes zetten. Zij staat voortdurend voor iedereen klaar en geeft jou voortdurend aanmoedigingen en de kracht om verder te werken aan een gezond lichaam.

 

“Een gezonde geest in een gezond lichaam". Ik voel mij terug vrij in mijn hoofd! DANK JE WEL!

—  Inge

Vegan Stoofpotje met MangoGroenbladige groenten staan erg hoog aangeschreven om hun voedingswaarde. Andijvie wordt door kruidentherapeuten volop gebruikt als medicinaal eten. Andijvie is is heel erg goed voor problemen die met het hart, de gal of de lever te maken hadden.


Andijvie werkt diuretisch en laxerend. Hierdoor worden gifstoffen sneller uit je systeem gezet en voedingsstoffen beter opgenomen. Het bloed wordt gereinigd door het eten van andijvie. Het is met name goed voor het hele zenuwstelsel en de ogen. De gekrulde andijviebladeren zijn supergezond. Het werkt preventief tegen vele ziekten en het immuunsysteem krijgt een boost van andijvie.


Andijvie kan rauw worden gegeten in een salade. Tijdens de zomer kun je andijvie in een salade mengen en in de herfst/winter in een stoofpotje al puree met knolselder.


Mango is bijzonder rijk aan vitamine C en bevat daarnaast veel B-vitamines en ook diverse mineralen. Vezels vind je eveneens rijkelijk in mango. Deze vrucht heeft vele voordelen voor onze gezondheid


Ingrediënten:


 • 1 Andijvie, een blok Tofu of ander alternatief zonder soya (bv hempfu)

 • 70 gr Kikkererweten p/p

 • vers of gedroogde Kurkuma

 • 1 Mango

 • Curry

 • Cocosmelk No Sugar

 • Himalayazout, Verse Peper, Koreander

 • Olijfolie (eventueel ook 2 teentjes look) Kruid steeds naar smaak


Bereiding

 • Kook ondertussen de kikkererwten (sommige moet je een nacht laten weken) Gebruik 2/3 en hou 1/3 apart om hummus mee te maken of op te roosteren in de oven als borrelhapjes.

 • Was de andijvie in bicarbonaat en spoel goed af. Snij de andijvie in hele fijne dunne repen (stuur me een berichtje voor tips om correct te snijden) Gebruik 2/3 en hou 1/3 apart in een potje in de ijskast. Dit kan je onder een salade mengen.

 • Schil de kurkuma en snij in hele fijne blokjes

 • Doe olijfolie in de pan en bak ondertussen de tofu, plet ze met een vork

 • Voeg peper, zout en curry aan toe.

 • Doe olijfolie in een vuurvaste pot en stoof de adijvie op. Voeg P&Z aan toe, voeg na 15 min stoven 1 glas cocosmelk toe en laat verder inkoken (andijvie verliest veel vocht)

 • Plet de mango of snij ze in blokjes (naar smaak) en voeg ze toe aan je gebakken tofu

 • Voeg de gekookte kikkererweten toe bij de gebakken tofu en hou gewoon warm

 • Hou het tofu mengsel apart van de andijvie (als je overschot hebt) gebruiken om met een salade te mengen.


Smakelijk!

bottom of page