top of page

Verzuring maakt je ziek

Het lichaam bindt de overtollige zure afvalstoffen met basische mineralen, zodat de weefsels beroofd worden van basische mineralen. De belangrijke mineraalvoorraden uit de botten, tanden, nagels, huid, haarbodem nemen drastisch af om te binden met de overtollige zuren. Vooral calcium wordt onttrokken uit de botten! Dit leidt tot een demineralisatie en bevordert onder andere osteoporose, tandcariës, huidaandoeningen!


Wil je je lichaam gezond houden, dan is het van groot belang om je pancreas ook gezond te houden. In een andere blog ga ik graag dieper in op de gezondheid van je pancreas.


Vijf ontzurende tips:


  1. Streef naar een voeding die het evenwicht tussen zuren en basen handhaaft: laat je dagelijks voedingspatroon bestaan uit 80% basische voeding zoals groenten, fruit, sommige noten als amandelen, kastanjes, en mineraalrijke aanvullingen zoals zeewier, kruiden, chlorella, zeekraal, algen. Hoe zuurder de voedingsmiddelen, des te meer bicarbonaat er nodig is en de vraag om alkalische buffers toeneemt, ten koste van het functioneren van de pancreas. Schrijf je in voor onze voedingsbegeleiding via de app waar je een weekmenu krijgt en een boodschappenlijstje. En ontvang een uitzonderlijke korting van €234 (geldig voor de eerste 20 inschrijvingen)

  2. Mijd overconsumptie van eiwitten: vooral vlees en zuivelproducten, worden in het lichaam afgebroken in zure intermediaire stoffen en doen de zuurtegraad of pH sterk dalen in de weefsels van het lichaam en kan zelfs leiden tot een acidose. Deze sterke intermediaire zuren moeten door de nieren worden uitgescheiden, omdat ze zwavel, fosfor en stikstof bevatten die niet zoals de zwakke zuren kunnen worden afgebroken in water en koolstofdioxide. Deze sterke zuren moeten op hun weg door de nieren een basismineraal met zich meenemen, omdat ze in hun neutrale zouten worden omgezet en geen verzurend effect meer hebben op hun weg naar buiten de nieren. Overmaat zuren eisen aldus mineralen op uit de voeding en uit de mineralen reserve om zich te bufferen, zodat er snel tekort aan mineralen ontstaat (demineralisatie!). Zorg dus voor de inname van de juiste eiwitten die je verzuring tot het minimum beperken.

  3. Stress, medicijnen, straling en milieutoxinen werken eveneens zeer verzurend. Bicarbonaat wordt volledig op ‘gesoupeerd’ en leidt tot hart- en vaatziekten, kanker, diabetes type 2, …

  4. Ontgift het lichaam daarom regelamtig door een "Boost Your Energy Traject" te volgen.

  5. Help je lichaam te ontzuren door regelmatig te baden in onze Base Plus producten. En vanbinnen met onze inwendige Base Plus Producten.

  6. Meet regelmatig de pH van de urine. De pH van de urine moet normaal constant tussen de 6,5 in de ochtend en 7,5 tegen de avond liggen.Comments


bottom of page