top of page

Orthomoleculair en RainPharma

RainPharma startte zo'n 10 jaar geleden als bedrijf met orthomoleculaire voedingssupplementen en eiwitshakes van uitzonderlijk hoge kwaliteit.


Ondertussen is het bedrijf uitgegroeid tot veel meer dan dat natuurlijk en heeft RainPharma naast een uitgebreid assortiment aan orthomoleculaire voedingssupplementen ook een grote collectie aan natuurlijke verzorgingsproducten voor het gelaat en lichaam.


Omdat het aanbod aan voedingssupplementen ondertussen zo is uitgebreid, stelden we voor jullie deze "wegwijzer" op.


Orthomoleculair

Wanneer we spreken over de voedingssupplementen van RainPharma, spreken we over orthomoleculaire voedingssupplementen. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? Een orthomoleculair voedingssupplement voorziet de cellen in ons lichaam van een optimale (moleculaire) omgeving, zodat ze ons lichaam zo goed mogelijk doen functioneren. Met andere woorden, je vult aan (= suppletie) wat nodig is voor een optimale werking.

Dit past dan ook helemaal in het plaatje van RainPharma, dat inzet op een holistische aanpak. Een totaalaanpak die het lichaam als één geheel bekijkt en het niet opsplitst in afzonderlijke delen.


Een probleem zoals een droge huid of acné bijvoorbeeld pak je dus niet alleen aan door je huid te verzorgen, maar ook door in te zetten op verbetering van binnenuit. En dat is precies waar de orthomoleculaire voedingssupplementen in beeld komen.

Waarom supplementen?

Sommige mensen stellen zich de vraag waarom je überhaupt supplementen zou innemen. Kort gezegd, omdat onze voeding niet meer de nodige hoeveelheden aan vitaminen en mineralen bevat zoals pakweg 35 jaar geleden. Onze voeding is "leeg" wordt vaak gezegd, omdat ook onze gronden uitgeput raken.


Zelfs wanneer je gevarieerd en gezond eet, is het vandaag de dag niet meer mogelijk de nodige hoeveelheid aan bepaalde vitaminen of mineralen uit onze voeding te halen.


Terwijl bijvoorbeeld broccoli in 1985 gemiddeld 103 milligram (per 100 gram) Calcium bevatte, was dat in 2002 nog maar 28 milligram. Een daling van maar liefst 73%. (Bron: 2002 Geigy, Levensmiddelen laboratorium Karlsruhe / Santorium Obertal)


Een ander voorbeeld is Vitamine C. Om 1 capsule met 500mg aan vitamine C via voeding binnen te krijgen, zou je vandaag het equivalent van 125 appels of 10 sinaasappels moeten eten. Zelfs als dat mogelijk was, zou het helemaal niet gezond zijn, want je krijgt daarmee ook een hele hoop suikers (fructose) binnen.


Genoeg reden dus om naast gezonde en gevarieerde voeding, ook voedingssupplementen in te nemen die je lichaam ondersteunen en voorzien van alles wat het nodig heeft.


Maar supplementen zijn toch supplementen? Klopt, er zal altijd een goedkoper alternatief te vinden zijn. Stel jezelf dan de vraag ten koste van wat die prijs lager is. Niet alleen de kwaliteit van de ingrediënten verschilt, maar ook de concentratie. De voedingssupplementen van RainPharma zijn zo ontwikkeld dat ze de juiste concentratie bevatten voor een merkbaar gezondheidseffect.
Comments


bottom of page