top of page

Yes ik ben nu ook Epigenetische huidtherapeut

Bijgewerkt op: 1 apr. 2022

Waarom ik een twee jarige opleiding tot epigenetische huidtherapeut zeer belangrijk vond. Maar wat is dat nu eigenlijk?ZO TROTS OP MIJZELF! Na een twee-jarige opleiding ben ik nu ook Epigenetische huidtherapeut.Toen ik in 2020 de opleiding als epigenetische huidtherapeut startte was ik al even met orthomoleculaire voeding bezig. Het ene sluit heel nauw aan op het andere. Het heeft mijn kennis nog meer verbreed waardoor ik je nog beter kan behelpen.


Mijn ervaring en mijn eigen gezondheidsproblemen en mijn auto immuunziekte die ondertussen zeer goed onder controle is, zorgt ervoor dat ik nog meer met passie werk om ook jou opnieuw goed in je vel te doen voelen.Toen ik in 2014 begon aan mijn opleidingen (fysiologie, pathologie, anatomie en later orthomoleculaire voeding) vroeg ik mij af waarom ik als 30 jarige persoon zoveel last had van mij gewrichten en zoveel intoleranties en allergieën had ontwikkeld.


Waarom heeft die ene persoon van 30 jaar met dezelfde achtergrond en dezelfde job meer moeite om te herstellen na een operatie, na een ziekte of na een burn-out dan de andere persoon van 30 jaar? Na een korte zoektocht was het antwoord op deze vraag eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Er zijn namelijk verschrikkelijk veel factoren die bepalen of een persoon makkelijk of moeilijk kan herstellen: stress, drukte, omgeving, beweging, maar vooral ook voeding is hierbij van essentieel belang. Onze moderne levensstijl is daarmee een recept voor een scala van veelvoorkomende chronische aandoeningen.


Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met orthomoleculaire geneeskunde gingen mijn ogen open. Uit diverse modern wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van voeding, beweging en suppletie wordt steeds meer bekend over de invloed hiervan op onze gezondheid en chronische klachten. Door bepaalde aanpassingen in de voeding halen patiënten met langdurige klachten verbluffende resultaten... Inclusief ikzelf...

Geïnspireerd door al deze kennis en resultaten, ben ik alles wat ik studeerde en nog steeds studeer op mijzelf beginnen toe te passen. Door mijn opleiding bij BIOK (biochemisch instituut voor orthomoleculaire kennis) het vroegere Fache instituut (Walter O.M. Faché, pionier en bezieler van de orthomoleculaire wetenschap in Vlaanderen) ben ik er nog meer van overtuigt dat iedereen zich beter in zijn/haar vel kan gaan voelen als je heel consequent voeding gaat aanpassen.


In 2020 startte ik een intensieve opleiding tot epigenetische huidtherapeut een opleiding die hoog staat aangeschreven en is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Nu mag ik wel zeggen dat ik enorm trots ben ik dan ook dat ik op 28 maart 2022 mijn diploma als epigenetische therapeut heb gehaald.


Vanaf nu kan ik mensen niet alleen maar helpen op het gebied van voeding maar ook extra op de huidverbetering kan gaan werken. Ik kijk of mensen bepaalde voedingstoffen tekort komen in de opbouw van de cellen. Vitaminesn, eiwitten, vetten... Alle drie erg belangrijk voor een goede opbouw van onze cellen en daardoor voor een goed werkend lichaam. Ook is dit essentieel voor kinderen voor groei en gedrag. Mijn werk is er dus nog mooier op geworden.


Natuurlijk vergt dit wel een goede samenwerking en vaak vooral ook veel doorzettingsvermogen van jou als individu. Maar als het lukt, dan word ik daar echt zoooo blij van!


Het kan niet genoeg gezegd worden maar voeding heeft een grote invloed op onze gezondheid. “Je bent wat je eet” is een bekende uitspraak die ik met hart en ziel volg. Mijn doel is om steeds meer mensen te informeren en adviseren om ook op een gezondere manier te gaan leven. Iedereen lekker in zijn vel laten voelen! Want diverse wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat er een relatie is tussen voeding en DNA.


Onderzoekers van het German Cancer Research Centre zeggen dat voeding invloed kan hebben op het in- en uitschakelen van genen. De modificatie van een specifiek gen zou de oorzaak kunnen zijn van symptomen en ziekten. Andersom betekent dit ook dat gezonde voeding je DNA gunstig kan beïnvloeden. Het vakgebied dat dit onderzoekt heet epigenetica en de mogelijkheden zijn zeer interessant. Het is al langer bekend dat voeding effect heeft op je gezondheid, maar dat gezonde voeding ook het DNA kan beïnvloeden is nieuw.


Dit vakgebied heet 'epigenetica' en wordt als zeer interessant gezien. Wijzigingen in DNA kunnen namelijk ook teruggedraaid of gunstig beïnvloed worden. Daardoor is het interessant voor preventieve en curatieve geneeskunde, omdat hiermee mogelijk problemen voor volgende generaties kunnen worden voorkomen.


Even een stukje over epigenetica van deze site:


Epigenetica bestudeert de omkeerbare erfelijke veranderingen in de gen-functie, die optreden zonder wijzigingen van het DNA. Ook overdraagbaarheid hiervan op volgende generaties en de processen die een invloed hebben op de genetische expressie worden binnen de epigenetica onderzocht. Deze interessante discipline staat in de spotlights van het geneeskundig onderzoek omdat gewone voedingstoffen, maar ook toxines en stress, de expressie van genen kunnen wijzigen en ons gezond of ziek kunnen maken. Inmiddels weten we dat meer dan 95% van onze ziekten wordt veroorzaakt door omgevingsfactoren. Zo is de invloed van “voeding” en alles wat daarmee samenhangt bij uitstek van belang voor ons lichamelijk ‘ecosysteem’, onze biochemie en onze genetische expressie.


Meer energie, beter in je vel, gelukkiger en gezonder gaan leven? Bij Anouschka's Gezondheidshuis gaan we samen aan de slag.


Maak HIER een afspraak voor een vrijblijvende gratis huidanalyse

Comments


bottom of page