top of page

Mijn ganse jeugd heb ik altijd stevig gesport. Ik at gezond (alleszins, dat dacht ik toch). Toch had ik regelmatig last van migraineaanvallen. Ook de stoelgang ging niet zoals het zou moeten zijn. Dit bleek door een allergie aan geraffineerde suikers volgens een osteopaat. Ik liet onmiddellijk de suiker in mijn thee en de dagelijkse ijsjes met chocolade als dessert. De migraineaanvallen waren beduidend minder, maar niet weg.

 

Nooit heb ik moeten dieten, maar in december 2013 kreeg ik te horen dat ik borstkanker had. Na chemo, bestralingen en operatie (wegnemen van tumor en daarna preventief eiertakken) en een hoop cortisone, kwamen de kilo’s erbij. De menopauze heeft daar ook wat in meegespeeld.

 

Het werd tijd dat ik iets veranderde. Ik at in de week geen brood meer, omdat ik daar een opgeblazen gevoel van kreeg en at ‘s middags slaatjes. Het beterde even maar de goestingskes ’s avonds bleven (soms heel erg).

 

Toen ontdekte ik de via Anouschka het “Leef en eet ZONDER DIEET" en besloot ik om een keer te gaan luisteren naar een presentatie. Hier werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt, dat mijn gewicht niet overeenstemde met mijn leeftijd. Dit wou ik niet en gaf het programma een kans. Ik startte het programma en al snel had ik het gevoel meer energie te hebben.

 

In het begin is het inderdaad wat zoeken en uitproberen, maar nu is het al meer routine geworden. De eerste maand ging redelijk traag, ondanks mijn vele inspanningen. Ik zette toch door en besloot om opnieuw te starten van in het begin. En ja hoor, halverwege begon je effectief resultaat te zien aan mijn lichaam.

 

Tot nu toe geen migraineaanvallen, perfecte dagelijkse stoelgang, geen goestingskes in ongezonde zaken en vooral VEEL energie. Ik ben ook beduidend een aantal kilo’s kwijt op de juiste plaats en dat voelt Super!

 

Ik raad het iedereen aan in combinatie met yogirya, de perfecte match tussen stretching, kracht en uithouding.

 

Hoe heb ik het programma zelf ervaren? Wel. Het feit dat je blijvend controle hebt over wat je wel en niet mag eten en hoe dat je dingen moet combineren, vind ik de max. Alles noteren en dan daarop dagelijkse feedback krijgen, was voor mij ideaal. Dit gaf mij telkens weer een extra boost om door te gaan met datgene waar ik mee bezig was. Mezelf weer beter maken!

 

Ik hoop dat ik met deze recensie andere mensen kan aansporen om hetzelfde te doen. Ik wil dan ook bij deze Anouschka nog even in de bloemetjes zetten. Zij staat voortdurend voor iedereen klaar en geeft jou voortdurend aanmoedigingen en de kracht om verder te werken aan een gezond lichaam.

 

“Een gezonde geest in een gezond lichaam". Ik voel mij terug vrij in mijn hoofd! DANK JE WEL!

—  Inge

Lessen

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Zin om mee kracht op te bouwen en te werken aan een strakker lichaam dat alles aankan? Het Gezondheidshuisje heeft een groot aanbod aan yogalessen, maar wegens corona gaat voorlopig enkel de Yogirya online door.

Vinyasa yoga

Vrijdag 19:00 uur
Zaterdag 10:00 uur

VOORLOPIG GEEN LES

Een creatieve en dynamische vorm van yoga, waarbij we vloeiend van de ene houding naar de andere bewegen in het ritme van de ademhaling. Elke les is daardoor anders.

 

Door de verbinding met de ademhaling is het een soort “meditation in movement”. Ons doel is om iedereen mee te nemen op zijn eigen reis elke keer – zichzelf uit te dagen maar de eigene grenzen te leren kennen en respecteren. 

Yoga Practice
Yoga Class

Kundalini Yoga werd door Yogi Bhajan eind jaren '60 naar het Westen gebracht om ons tools te geven om de blokkades die onze op prestatie gerichte westerse levenswijze ons geeft, te deblokkeren. 

 

Deze yogavorm wordt de 'Diamant van de yoga' of 'de Moeder van de yoga' genoemd omwille van de diverse facetten van onze innerlijke diamant die tijdens een sessie aangeraakt worden.

Kundalini yoga

VOORLOPIG GEEN LES
Maandag 19:00 uur | 20:45 uur

Door Maggie: Yoga betekent verbinding. Kundalini verwijst naar onze ware kracht, naar onze levensenergie, die we tijdens een Kundalini Yoga sessie wakker maken. D.m.v. het beoefenen van yoga verbinden we ons diepgaand met ons lichaam en ziel, op alle 4 niveaus: lichamelijk, geestelijk (denken), emotioneel, spiritueel/energetisch (in contact met de natuur die ons omgeeft). 

 

Fundamenteel voor alle yogavormen is het beogen van het ontwikkelen van je bewustzijn en het harmoniseren van je innerlijke wereld, je innerlijke natuur.

 

Kundalini Yoga is een rituele vorm van yoga en combineert diverse basis-yogavormen zoals Hatha Yoga (houding), Laya Yoga (mantra's), Yantra Yoga (visuele vorm/focus) en werken met beweging en adem tijdens 1 sessie. 

 

Het beoefenen van Kundalini Yoga nodigt ons daardoor uiterst snel, krachtig en doelgericht uit om doorheen blokkades te bewegen, om te groeien in lichaamskracht en bewustzijn.

Fit Girl

Hou jij van yoga? Hou jij van crossfit? Hou jij van high intensity intervaltraining?

 

Dan is Yogirya wellicht jouw ding! Yogirya staat voor yogi (= iemand die yoga beoefent) en Girya (= Russisch voor kettlebell)

Yogirya

Dinsdag 19:00 uur
Donderdag 19:00 uur

Yogirya® is de perfecte balans tussen intensiteit en ontspanning! Je ervaart het beste van beide werelden in een sessie van slechts 45 minuten. Kom meedoen!

Iedere sessie begint met een Power Yoga gerelateerde warming-up. We warmen de spieren op en maken ons klaar voor de Tabata. In de Tabata is het tijd om jezelf tot het uiterste te drijven! Grijp je kettlebell vast en go!

 

Op deze manier versterken we je spieren en zorgen we voor vetverbranding, maar hoe ziet dit er nu uit?

Één nummer bestaat uit 8 rondes van 20 seconden werken en 10 seconden rust, waarin 2 oefeningen worden afgewisseld. In totaal zijn er 5 nummers, oftewel 20 minuten Tabata waarin het hele lichaam getraind wordt.

 

Yogirya® muziek houdt je gemotiveerd tijdens de workout. In 1 sessie verbrand je 600 Kcal.

Na al dat zweten is het tijd voor een cooling-down. Yin Yoga-gerelateerde oefeningen afsluitend met mindfulness en relaxatie zorgen ervoor dat je weer helemaal kan relaxen.

 

Na een volledige Yogirya® workout voel jij je weer herboren!

Maak een afspraak voor een proefsessie

Yin yoga

VOORLOPIG GEEN LES
Dinsdag : 19:45 u

Door Evelien: Yin Yoga is een relatief rustige vorm van yoga en daardoor toegankelijk voor iedereen. We blijven telkens een aantal minuten in de houding zodat het bindweefsel of de fascia zich kunnen ontspannen en ook spanningen in de diepere lagen van het lijf loslaten.

 

Rustig wil echter niet noodzakelijk zeggen gemakkelijk! Het kan soms best een uitdaging zijn om rust te vinden in bepaalde houdingen. De juiste ademhaling en eventuele yogaprops helpen je daarbij. De houdingen, met focus op het bindweefsel, houden je lichaam gezond en soepel. Je leert bovendien om spanningen in je lijf én je hoofd los te laten.

 

Ontspannen, loslaten en luisteren naar je eigen lichaam staan centraal in deze les. Ideaal dus voor wie last heeft van stress, even de rust wil opzoeken of wil genieten van een moment voor zichzelf. Je keert helemaal relaxed en met opgeladen batterijen weer naar huis!

Stretch Yoga Pose
bottom of page