top of page

Mijn ganse jeugd heb ik altijd stevig gesport. Ik at gezond (alleszins, dat dacht ik toch). Toch had ik regelmatig last van migraineaanvallen. Ook de stoelgang ging niet zoals het zou moeten zijn. Dit bleek door een allergie aan geraffineerde suikers volgens een osteopaat. Ik liet onmiddellijk de suiker in mijn thee en de dagelijkse ijsjes met chocolade als dessert. De migraineaanvallen waren beduidend minder, maar niet weg.

 

Nooit heb ik moeten dieten, maar in december 2013 kreeg ik te horen dat ik borstkanker had. Na chemo, bestralingen en operatie (wegnemen van tumor en daarna preventief eiertakken) en een hoop cortisone, kwamen de kilo’s erbij. De menopauze heeft daar ook wat in meegespeeld.

 

Het werd tijd dat ik iets veranderde. Ik at in de week geen brood meer, omdat ik daar een opgeblazen gevoel van kreeg en at ‘s middags slaatjes. Het beterde even maar de goestingskes ’s avonds bleven (soms heel erg).

 

Toen ontdekte ik de via Anouschka het “Leef en eet ZONDER DIEET" en besloot ik om een keer te gaan luisteren naar een presentatie. Hier werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt, dat mijn gewicht niet overeenstemde met mijn leeftijd. Dit wou ik niet en gaf het programma een kans. Ik startte het programma en al snel had ik het gevoel meer energie te hebben.

 

In het begin is het inderdaad wat zoeken en uitproberen, maar nu is het al meer routine geworden. De eerste maand ging redelijk traag, ondanks mijn vele inspanningen. Ik zette toch door en besloot om opnieuw te starten van in het begin. En ja hoor, halverwege begon je effectief resultaat te zien aan mijn lichaam.

 

Tot nu toe geen migraineaanvallen, perfecte dagelijkse stoelgang, geen goestingskes in ongezonde zaken en vooral VEEL energie. Ik ben ook beduidend een aantal kilo’s kwijt op de juiste plaats en dat voelt Super!

 

Ik raad het iedereen aan in combinatie met yogirya, de perfecte match tussen stretching, kracht en uithouding.

 

Hoe heb ik het programma zelf ervaren? Wel. Het feit dat je blijvend controle hebt over wat je wel en niet mag eten en hoe dat je dingen moet combineren, vind ik de max. Alles noteren en dan daarop dagelijkse feedback krijgen, was voor mij ideaal. Dit gaf mij telkens weer een extra boost om door te gaan met datgene waar ik mee bezig was. Mezelf weer beter maken!

 

Ik hoop dat ik met deze recensie andere mensen kan aansporen om hetzelfde te doen. Ik wil dan ook bij deze Anouschka nog even in de bloemetjes zetten. Zij staat voortdurend voor iedereen klaar en geeft jou voortdurend aanmoedigingen en de kracht om verder te werken aan een gezond lichaam.

 

“Een gezonde geest in een gezond lichaam". Ik voel mij terug vrij in mijn hoofd! DANK JE WEL!

—  Inge

Het tijdstip wordt later bepaald

|

Willebroek

Kinder Yoga en Crea middag

Kinderyoga valt nauwelijks te vergelijken met volwassenen yoga. De traditionele houdingen worden omgezet naar de leefwereld van de kinderen. Bij een kinderyoga-doeverhaal wordt er dans, beweging, ademhaling, massage en relaxatie, een meditatie of visualisatie al spelenderwijs in een thema gebracht

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Kinder Yoga en Crea middag
Kinder Yoga en Crea middag

Tijd en locatie

Het tijdstip wordt later bepaald

Willebroek, Groene Laan 14, 2830 Willebroek, België

Over het evenement

Kinderyoga valt nauwelijks te vergelijken met volwassenen yoga. De traditionele houdingen worden  omgezet naar de leefwereld van de kinderen. Bij een kinderyoga-doeverhaal wordt er dans, beweging, ademhaling, massage en relaxatie, een meditatie of visualisatie  al spelenderwijs in een thema aangebracht. 

Het is een leuke manier voor kinderen om te bewegen en te ontspannen. En daar hebben veel kinderen in onze drukke wereld steeds meer behoefte aan. Ze worden uitgenodigd om in contact te komen met zichzelf en de anderen. Ze ontdekken de mogelijkheden van hun eigen lichaam en geest zonder competitiedrang. Dit leidt tot een positief zelfbeeld, basisvertrouwen en innerlijke rust. 

Wat dan weer bijdraagt tot een betere concentratie, positief denken, respectvol met de anderen omgaan en durven opkomen voor zichzelf en de wereld om zich heen.

De kinderen mogen zijn wie ze zijn.

Over Patricia Suykens

Ik ben wereldmama van 4 prachtige  adoptie- en 2 schattige pleegkinderen. Ik werk nu ruim 22 jaar als  onderwijzeres in het buitengewoon onderwijs met kinderen die een  bijzondere zorgvraag hebben. Dit doe ik nog steeds met hart en ziel.  Rekening houdend met de moeilijkheden, maar ook met de talenten en  kwaliteiten van elk kind, zoek ik naar creatieve middelen om kinderen te  laten groeien tot wie ze willen zijn. Zo kwam ik yoga op mijn levenspad  tegen. Samen met mijn gezin volgden we de kleuter-ouderyoga bij  Kreakatau. Samen voelen, spelen, bewegen, ontladen, rust en relaxatie  ervaren. Heerlijk toch! Dit moest ik in mijn klasje brengen! Voor de ene  geeft dit een boost aan zijn zelfvertrouwen, voor de andere brengt dit  innerlijke rust. Maar vooral een positief zelfbeeld ontwikkelen is één  van de mooie gevolgen die ik zie, voel en ervaar.

Ik plande mijn eigen yogapad en volgde hatha  yoga en chacra yoga. Na een tijdje besloot ik de opleiding tot  kinderyogadocente te volgen bij Kreakatau, gegeven door Leen  Demeulenaere. Daarnaast volgde ik ook Sherborne en de verdiepingscursus  Sherborne Samenspel. Regelmatig volg ik een bijscholing die me  versterken in mijn werk met kinderen en hun special needs. Momenteel  geef ik Sherborne en kinderyoga in verschillende klasjes van het  buitengewoon onderwijs. De kleuter-ouderyoga en familieyoga, geef ik  hier bij Kreakatau. Af en toe geef ik een workshop of verzorg ik een  crea-yogakampje. Want ook dat is mijn passie : genieten van licht,  lucht, water en de aarde, natuurlijke creaties maken en samen zijn met  mijn gezin, kinderen of vrienden

Tickets

Prijs

Aantal

Totaal

 • Kinder yoga & crea

  € 30,00

  Kinderyoga valt nauwelijks te vergelijken met volwassenen yoga. De traditionele houdingen worden omgezet naar de leefwereld van de kinderen. Bij een kinderyoga-doeverhaal wordt er dans, beweging, ademhaling, massage en relaxatie, een meditatie of visualisatie al spelenderwijs in een thema aangebracht.

  € 30,00

  0

  € 0,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page