top of page

Darmen en je immuunsysteem

DARMEN EN IMMUNITEIT


Je darmen dienen niet enkel als opname orgaan maar ze zijn enorm belangrijk voor je algehele gezondheid. Ze bepalen je gemoedstoestand, e gezondheid en zoveel meer. Ook je immuunsysteem wordt bepaald in je lichaam. Het is dus van groot belang dat je zorg draagt voor je darmen. Onze darmwand is ongeveer 200 vierkante meter groot. Het is dus een heel groot onderdeel van ons lichaam.


Ik vertel je graag meer over je darmen en je immuunsysteem. Want als het in je darmen goed zit, kan je immuunsysteem optimaal werken. Zorg dragen voor je darmen is zorg dragen voor je hele lichaam. Het is makkelijker dan je denkt!

Ons lichaam is een slim en krachtig iets dat zichzelf kan herstellen, het heeft nl een zelfhelend vermogen. Soms moet je dit lichaam wel stimuleren en bepaalde zaken activeren maar de rest gaat vanzelf!


Je immuunsysteem valt niet te transplanteren, niet te opereren en kan niet vervangen worden door een prothese, een vaccinatie of een ander slim stukje techniek. We zullen er zelf heel goed voor moeten zorgen.


Hoe zorg je goed voor je immuunsysteem?


Ons immuunsysteem beschermt ons tegen slechte bacteriën, microben en ook toxische stoffen in onze omgeving. Het grootste deel, zo'n 80% van ons immuunsysteem zit in onze darmen. Weet je waarom? Vooral daar waar microben of toxische stoffen ons lichaam proberen binnen te komen is ons immuunsysteem actief. Dit kan gebeuren via je huid, je longen maar ook je darmen. Voedsel in je darmen zit namelijk nog niet echt IN je lichaam. Opname van voedingsstoffen gebeurt in je dunne darm. Snap je waarom je immuunsysteem vooral in je darmen zo alert moet zijn? Goed voor je darmen en darmwand zorgen is dan ook cruciaal.


Er zijn nog veel meer redenen waarom het belangrijk is om goed voor je darmen te zorgen als je je immuunsysteem gezond en effectief wilt houden.


Zoals ik al aangaf, is het gemakkelijk om je lichaam gezond te maken en te houden en dit door middel van onze voeding .Krijg je graag meer informatie over onze voedingsbegleiding of wil je meer weten over gezonde voeding ?

Comments


bottom of page