top of page

Hoe mijn huid beter werd en mijn huidverzorgingsroutine tegen acne

Bijgewerkt op: 6 dec. 2020

Nee niet zoals bij anderen in de pubertijd... een beetje kleine pukkeltjes op mijn voorhoofd en dat was het dan. Nee, toen ik mijn dochter Nikita kreeg is het begonnen en toen ik in verwachting was van mijn zoon Lenn ging het al helemaal van kwaad naar erger. Hormonale acne noemt dat dan.... Wat een tranen heb ik gehuild om mijn horror-huid. Van de ene dermatoloog naar de andere. Van de zwaarste pil naar de Roacutane die enorm berlastend is voor de lever. De hele apotheek uitgeprobeerd en dan ook nog allerlei andere middeltjes die me vooral heel veel geld hebben gekost maar op het einde van de rit..... niets opleverden.


Niets leek te helpen en ik werd er zo moedeloos van. Na een lang proces van ‘trial en error’ heb ik eindelijk de huidverzorgingsroutine tegen acne gevonden die goed voor mij werkt. Dat het goed voor mij werkt, wil uiteraard niet zeggen dat het ook voor jou zal werken. Maar wellicht kan je er iets uithalen waar jij ook baat bij hebt!


Hoe begon het nu eigenlijk allemaal...


Ik was al gestart met mijn Orthomoleculaire opleiding en had al allerlei zaken geleerd over hoe ongezonde voeding, gluten, tarwe, lactose.... een invloed zouden kunnen hebben op je huid. Toch was er geen enkele dokter of dermatoloog die me dit had gezegd. Ik was natuurlijk al heel veel zelf op zoek gegaan op het internet maar daar vond ik enkel hele dure producten en behandelingen die ik al had uitgeprobeerd en die weinig of geen effect hadden op mijn huid.


Terwijl ik vroeger nooit make-up gebruikte, ging ik nu meer en meer op zoek naar make-up die echt alles zou bedekken. De roodheid, de pukkeltjes, de littekens. Ik schaamde me zo voor mij huid dat niemand ze mocht zien. Niets vermoedend dat ik het alleen maar erger maakte doordat ik de etiketten van mijn verzorgingsproducten niet begreep en dus ook totaal geen weet had van de irriterende chemicaliën die ze allemaal wel bevatten.


In een andere blog, die je hier kan vinden, vertel ik je meer over de 6 voornaamste ingrediënten die je echt niet in je badkamer wil hebben staan. Ik kocht, net zoals zovelen, een Goed Gevoel pakket met een skin kit van RainPharma. En eerlijk, na 1 week, zag ik het verschil al.


Mijn huidverzorgingsroutine tegen acne en mijn verschillende stappen (uitwendig dan.... want er is nog een vervolg aan dit verhaal!) Hier vertel ik je graag meer over de stappen die ik heb genomen om heel mijn voedingspatroon aan te passen om zo gezonder te gaan leven en welk effect dit verder nog heeft gehad op mijn huid.


Er gaat geen dag voorbij, nee geen ochtend en ook geen avond, dat ik mijn stappen niet uitvoer. De ene keer doe ik een stapje of zelf 2 extra, de andere keer hou ik het gewoon bij mijn basis routine.


Mijn stappenplan bestaat uit: 1ste reiniging, 2de reiniging , soms scrubben, soms masker, toniferen en hydrateren. Ondertussen is er al heel wat bijgekomen in het gamma maar ik ga starten met de basis, die voor iedereen wel goed kan zijn.


Routine s’morgens


Reinigen


Amazing oil cleanser die ik op een droge huid aanbreng. Deze op olie gebaseerde reiniger verwijdert waterproof make-up, overtollige talg en verontreinigende stoffen uit de lucht in een handomdraai.


Dedicated face wash want tweemaal per dag je gelaat dubbel reinigen, dat is ons geheim. Eerst gebruik ik de reiniger op oliebasis, dan die op waterbasis. Het resultaat? Een perfect zuivere huid die niet droog aanvoelt.


Toniferen

Elementary Toning Mist want kraantjeswater kan hard zijn voor je huid. Dit zuiverende water-zonder-water verzorgt je huid in alle zachtheid telkens wanneer ze in contact is gekomen met water


Tanning

Ik heb altijd gehouden van een zomerse gloed op mijn huid en daarvoor is de Stay Golden echt ideaal! Het is een corrigerende lotion voor een egale, zonnige en uitgeruste teint. Stay Golden werkt in op de kleur van mijn huid en zorgt voor een zomerse gloed. Ik hoef dan zelfs geen make-up op te doen!


Voeding en verzorging

Afhanglijk van hoe mijn huid staat pas ik mijn creme hierbij aan. Als ik een opstoot krijg van acne dan zal ik eerder de Flawless Day Fluid gebruiken want deze all-in-one daglotion zuivert de huid, gaat overmatig glimmen tegen, vermindert roodheid, stimuleert de goede huidflora, helpt ongewenste bacteriën afweren, vermindert de kans op huidverkleuring door puistjes en helpt de huid herstellen. Dit alles zonder de huid uit te drogen. Heb ik hier geen last van, dan gebruik ik vooral de Fine Day Fluid. Het is voor mij (samen met de Clever Night Remedy de ultieme anti-aging formule en een revolutie in cosmetica. Dit premium gelaatsserum heeft een lichte textuur en laat je huid al vanaf de eerste toepassing zijdezacht en jong aanvoelen. Soms doe ik er nog een creme over maar dat hoeft niet.


Daarna breng ik mijn minerale make-up aan (tenzij ik mijn tanning heb aangebracht, hier vind je meer informatie over mijn tanning producten). Zo heb ik toch een klein beetje een opgemaakt huid en verstikt mijn huid niet door de slecht stofjes in andere make-up.


Routine s’avonds


Reinigen

Advanced Precleanser die ik op een droge huid aanbreng. Deze reiniger op basis van olie trekt onzuiverheden aan als een magneet. Waterproof make-up, verontreinigende stoffen uit de lucht, restjes zonnecrème en overtollig talg maken geen enkele kans! Deze zijn soms in promotie te vinden

Brightening Face Scrub gebruik ik bijna elke avond. Het is een zachte scrub die de complexe natuur van mijn huid respecteert. Het verwijderd moeiteloos de dode huidcellen zonder de huidbarrière aan te tasten. Hierdoor ziet mijn huid er stralender en fijner uit en huidverstoppingen krijgen zo geen kans. Dedicated face wash want tweemaal per dag je gelaat dubbel reinigen, dat is ons geheim. Eerst gebruik ik de reiniger op oliebasis, dan die op waterbasis. Het resultaat? Een perfect zuivere huid die niet droog aanvoelt.


Tonferen


Elementary Toning Mist want kraantjeswater kan hard zijn voor je huid. Dit zuiverende water-zonder-water verzorgt je huid in alle zachtheid telkens wanneer ze in contact is gekomen met water.


Voeding en verzorging


Afhanglijk van hoe mijn huid staat pas ik mijn creme hierbij aan. Als ik een opstoot krijg van acne dan zal ik eerder de Clearing Night Remedy op deze zone aanbrengen. Clearing Night Remedy is echt mijn bondgenoot in de strijd tegen een vette of onzuivere huid. Deze all-in-one nachtverzorging zuivert de huid, gaat overmatig glimmen tegen, vermindert roodheid, stimuleert de goede huidflora, helpt ongewenste bacteriën afweren, vermindert de kans op huidverkleuring door puistjes en helpt de huid herstellenen zal ik de Clever op de rest van mijn huid aanbrengen. Clever Night Remedy is de ultieme anti-aging formule en een revolutie in cosmetica. Deze all-in-one nachtverzorging geeft je huid al vanaf de eerste toepassing een zijdezacht en jong gevoel.


Comments


bottom of page