top of page

Hyperinsulinemie & SuikerziekteWat is Hyperinsulinemie?


Hyperinsulinemie is een aandoening waarbij het lichaam te veel insuline aanmaakt, wat resulteert in een abnormaal lage bloedsuikerspiegel. Deze aandoening lijkt in veel opzichten op diabetes maar wordt helaas vaak over het hoofd gezien.
Wat veroorzaakt Hyperinsulinemie?

De verhoogde insulinespiegel wordt vaak veroorzaakt door insulineresistentie, waarbij de lichaamscellen minder gevoelig worden voor insuline. Dit leidt tot een toename van insulineproductie om dit te compenseren en uiteindelijk tot een lage bloedsuikerspiegel.

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van insulineresistentie, waaronder voeding, erfelijke factoren, stress en bepaalde medicijnen.

Symptomen van Hyperinsulinemie

Hyperinsulinemie kan leiden tot diverse symptomen, waaronder:

  • Overgewicht en gewrichtsklachten.

  • Verhoogd cholesterol en risico op hart- en vaatziekten.

  • Aanhoudende honger en snelle gewichtstoename.

  • Verstoring van hormonen, wat kan leiden tot menstruatieklachten, menopauzeklachten, en mentale gezondheidsproblemen.

  • Vermoeidheid en slaapstoornissen.


Diagnose van Hyperinsulinemie

Een arts kan hyperinsulinemie diagnosticeren op basis van symptomen, bloedonderzoek en andere indicatoren zoals de taille/heup ratio. In sommige gevallen kan genetisch onderzoek nodig zijn.


Risicofactoren en -groepen

Risicofactoren voor hyperinsulinemie omvatten een hoge bloeddruk, familiegeschiedenis van de aandoening en maagverkleining.Behandeling van Hyperinsulinemie

De behandeling van hyperinsulinemie omvat een laag glycemisch dieet, voedingssupplementen met magnesium, biotine en chroom, lichaamsbeweging en in sommige gevallen medicijnen. Hier schieten wij te hulp! Hoe dan?Prognose

Een vroege diagnose en behandeling zijn cruciaal om de symptomen van hyperinsulinemie te verminderen. Onbehandelde hyperinsulinemie kan leiden tot diabetes type 2.
Het Belang van Suikeranalyse

Het opsporen en beheersen van hyperinsulinemie begint met inzicht in je bloedsuikerspiegel.

Onze Suiker Analyse biedt een unieke oplossing om op elk moment van de dag jouw bloedsuikerwaarden te meten. Deze waarden zijn cruciaal, omdat te hoge suikerspiegels kunnen leiden tot een belaste lever, gewichtsschommelingen, energiedips, honger en zelfs cravings later op de dag.


Gelukkig kunnen we onze suikerwaarden snel verbeteren dankzij het meten met de sensor en de juiste acties!
Hoe Start Jouw Suiker Analyse?


Stap 01: Start Analyse en Boek je Consult In de helft van de analyse krijg je in een consult advies over je resultaten. Dit kan je hier inplannen. Daarnaast hebben we nog enkele gegevens nodig om jouw resultaten te verwerken. Je vult dus een vragenlijst in die je ontvangt via mail na het inboeken van je afspraak.


Stap 02: Breng de Sensor aan Breng de sensor eenvoudig aan op de achterkant van je arm met de meegeleverde instructies. Dit is volledig pijnloos en de sticker beschermt de sensor.


Stap 03: Installeer de Mobiele Applicatie op je smartphone, volg de stappen en configureer je account.


Stap 04: Verbinden met BiometrIQ Verbind je app met BiometrIQ om jouw suikerwaarden op afstand wetenschappelijk te analyseren en het juiste vitamineplan op basis van je symptomen en tekorten te ontvangen.


Stap 05: Scannen en Notities Nemen Om de data op te slaan, scan regelmatig de sensor, vooral voor en na maaltijden, het innemen van supplementen, lichaamsbeweging en meer. Voeg notities toe om extra details te delen.


Verbeter Je Gezondheid Met Onze Suiker Analyse

Leer jouw lichaam begrijpen en ontdek hoe een gezonde bloedsuikerspiegel jouw welzijn kan bevorderen. Onze Suiker Analyse biedt betrouwbare inzichten die de sleutel vormen tot een gezonder, gelukkiger leven.


Ontdek hoe ik jou kan helpen om insulinegerelateerde problemen aan te pakken en de weg naar een gezondere toekomst te effenen. Bezoek onze Suiker Analysepagina voor meer informatie en start vandaag nog jouw reis naar een betere gezondheid.

Comments


bottom of page