top of page

Nooit meer plastic Nooit meer sleuren

Goed voor de natuur en goed voor jouw lichaam! Je bespaart tijd en geld en de natuur en als je zou beslissen om een filter aan te kopen, dan krijg je met mijn code nog eens 10% korting op de aankoop. (Gebruik de code gezondheidshuis10)



Plastic of glazen flessen?

Liters heb ik gekocht en versleurd. En wie me kent, weet dat dit eigenlijk tegen mijn principes ingaat. Je kan toch glazen flessen kopen... Ja natuurlijk maar je zal wel elke keer heen en terug naar de winkel moeten om deze binnen te brengen en nieuwe te gaan halen. Er moest gewoon een oplossing komen...



Plastic flessen zijn slecht voor het milieu!

Elke dag worden er in België alleen al meer dan 500.000 plastic flesjes weggegooid. Een deel wordt gerecycled, maar een groot deel beland op de vuilnisbelt of uiteindelijke in de oceaan. Zonde.



Plastic flessen zijn niet alleen slecht voor het milieu ze zijn ook slecht voor je lichaam!

Tijdens de productie van plastic flessen wordt een chemische stof toegevoegd die ervoor moet zorgen dat het plastic wat zachter wordt. Dit stofje heet BPA (Bisfenol A). Dit stofje blijft meestal in het plastic zitten, maar wanneer het plastic flesje warm (bv je laat het in de zon staan of het is warm buiten...) wordt kan het chemische stofje in je water terecht komen. Dit wil je natuurlijk voorkomen...




Tijdens mijn opleiding als therapeut kreeg ik vaak via mijn docenten uitgebreide uitleg over water, meer water drinken, het belang van het juiste water drinken.... Regelmatig kwam de vraag of kraantjeswater ook goed was. Elke docent raadde ons aan om water uit een glazen fles te drinken of om toch echt eens een waterfilter te nemen als je kraantjeswater zou willen drinken. Er werd vaak negatief gesproken over bekende merken op de markt .... dus ik wist het echt even allemaal niet meer. Tot ik heel onverwachts op een filter/toestel botste in een praktijk. Deze trok mijn aandacht. En toen ik het water proefde was ik helemaal verkocht.


Ik drink zelden of nooit frisdranken, fruitsapjes... Ik drink eigenlijk vooral water... heel veel water, thee en soms koffie. Dus hoe meer water ik drink, des te meer schadelijke stoffen uit het drinkwater ik binnen krijg. Ik wil dus zeker zijn dat mijn water ECHT zuiver is en liefst zo natuurlijk mogelijk proeft. Met zijn goede eigenschappen en voordelen...En toen besloot ik dus om een Aqua Vitae filter aan te kopen...


Volgens een rapport van de Vlaamse Milieumaatschappij over de kwaliteit van het drinkwater in 2020 is de meeste normoverschreiding er bij lood en dat blijkt heel schadelijk te zijn voor je.

Andere chemische parameters waar aandacht aan besteed moet worden zijn chloraat, fluoride, nitraat, nitriet en totaal trihalomethanen. Ook bij enkele van de pesticiden werd de grens overschreden. Bron


Aangezien ik steeds meer van deze verhalen hoorde en ik ook vaak vragen kreeg over flessenwater, welke water, plastic... ben ik me er toch wat in gaan verdiepen. Ik ging ook op zoek naar de beste waterfilter voor thuis... en betaalbaar aub ;-)


Meer uitleg over de manier van filteren vind je HIER en kies je om een filter aan te kopen dan krijg je 10% korting met mijn code. Let er goed op dat de 10% ook effectief van je totaal bedrag af gaat.



Ik deel in een ander blog mijn ervaringen binnen enkele dagen!


Wist je dat je met het juiste water de verzuring van je lichaam kan tegen gaan? Meer weten over verzuring? Dat lees je via DEZE en DEZE blogs en volg ons ook via INSTAGRAM of FACEBOOK

Komentarze


bottom of page